Babacan'dan 'Boğaziçi' tepkisi: Gençleri rahat bırakın

Babacan'dan 'Boğaziçi' tepkisi: Gençleri rahat bırakın

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı protesto düzenleyen öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi: Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Melih Bulu'yu rektör atamasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından başlatılan protestolar sürüyor. Gazete Duvar'ın haberine göre bugün saat 17:00'de yapılan eylem öncesinde polis üniversitenin Güney Kampüs kapısının önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Boğaziçi öğrencilerinin sosyal medyada oluşturdukları "Boğaziçi Direnişi" adlı hesaptan paylaşılan bir videoda polisin protesto öncesinde çatılara keskin nişancılar yerleştirdiği görüldü. Videoyla paylaşılan mesajda "Güney Kapı'nın karşısındaki binaların çatısında keskin nişancılar bekliyor!" denildi.

BABACAN: GENÇLERİ RAHAT BIRAKIN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da yaşananların ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur.

GELECEK PARTİSİ’NDEN TEPKİ  

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Mustafa Turhan da Boğaziçili öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi:  

Demokrasiden, özgürlüklerden, hukuktan yana olan, vicdan sahibi herkesin “yeter!” demesi gereken bir durum yaşanıyor. 

Keskin nişancılar, kampüste polisler, gözaltılar, öğrencilere uygulanan şiddet... 

Bu akşam #BogaziciAblukada iken amasız, fakatsız öğrencilerin yanında duracağız 

İtirazlarımız, eleştirilerimiz, çekincelerimiz saklı kalmak koşuluyla... Onları sonra konuşuruz. 

ÜÇ CHP’Lİ VEKİL ÖĞRENCİLER DESTEK İÇİN VATAN’DA  

CHP’nin öğrencilere destek için İstanbul Milletvekilleri Sera Kadıgil, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker’i  Vatan Emniyete gönderdiği öğrenildi.  

İMAMOĞLU: BİRİ İSTEDİ DİYE GENÇLER EHSAB EDİLEMEZ 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da gözaltıları eleştirdi: Birileri istedi diye gençler tutuklama kolaycılığına heba edilemez. Eşit, özgür, onları yere baktırmayan, fırsat eşitliği olan bir ülke sağlamalıyız. Boğaziçi’ndeki durumu yetkili makamlarla görüştüm. Diyaloğun sağlanmasını talep ettim, girişimlerim sürecek. #AsağıBakmayacağız 

İNCE: ÖĞRENCİLERİ DİK DURSUN DİYE YETİŞTİRİYORUZ  

Muharrem İnce Boğaziçili öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Biz öğretmenler, öğrencilerimizi başları eğik dursun diye değil, kimsenin önünde eğilmeyen, erdemli ve dik duruşlu bireyler olsun diye yetiştiriyoruz. Gençleri rahat bırakın! #AşağıBakmayacağız” dedi.  

GERGERLİOĞLU: EN AZ 100 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA  

Öğrencilere destek için alanda bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, en az 100 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu. Gergerlioğlu, ''Kabe görüntüsünü fırsat bilerek iktidar gençleri baskı altına almaya çalışıyor. Biz herhangi bir kutsalın aşağılanmasını kabul edemeyiz. Ancak bunu fırsat bilen anlayışı da kabul edemeyiz'' açıklamasını yaptı. 

POLİS: TOPLU GEZMEK YOK 

Polisin, Boğaziçi Üniversitesi önüne yürüyen öğrencilere "Aşağı bak, toplu gezmek yok!" diyerek müdahale etmesine sosyal medyada tepki gösterildi. Birçok kullanıcı, #AşağıBakmayacağız etiketiyle paylaşımlar yaptı. 

POLİS KAMPÜSTE GÖZALTI YAPTI 

Saat 21 itibariyle sokağa çıkma yasağının başladığı ve okul içindeki eylemin 'yasa dışı' olduğunu anons eden polis, Rektörlük binasının kapısında bekleyen öğrencilere müdahale etmeye başladı. Öğrencilerden bazıları gözaltına alındı. 

VALİLİK: GÖSTERİCİLER DAĞITILDI

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle dağılmalarının sağlandığını bildirdi. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversitenin özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. 

Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır.

TOPLAM 159 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI 

İstanbul Valiliği tarafından yapılan ikinci açıklamada 159 öğrencinin daha gözaltına alındığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:  

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen 108, Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden 51 olmak üzere toplam 159 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN