Babacan'ı duygulandıran anlar: 28 Şubat döneminde kız kardeşim...

Partisinin 1. Olağan Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 28 Şubat döneminde ailesinin gördüğü zulüm ve kız kardeşinden bahsederken duygulandı. Salondaki katılımcılar ise gözleri dolan Babacan'ı alkış yağmuruna tuttu.

9 Mart'ta kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nde büyük kongre heyecanı başladı. Ali Babacan'ın liderliğindeki DEVA Partisi, 1. Olağan Kongresi'ni bugün Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor.

Büyük kongrede konuşan Ali Babacan ise, Türkiye'nin çok zor ve karanlık günlerden geçtiğini hatırlatarak 28 Şubat döneminde yaşanan acılara değindi. 28 Şubat döneminde ailesinin yaşadığı ızdıraplardan bahseden Babacan özellikle kız kardeşinden söz ederken duygularına hakim olamadı. Gözleri dolan ve bir an duraksayan Babacan'ı salondaki katılımcılar alkış yağmuruna tuttu.

İşte Babacan'ın o konuşması:

"Ülkemiz çok zor ve karanlık günlerden geçti çok acılar yaşadı. Her birimizin hafızasında yürek parçalayan hikayeler var. Her dönemde farklı kimliklerin ezildiğine farklı kesimlerim mağdur edildiğine tanık olduk.

Dönem dönem askeri darbelerle sarsıldık. Aramızda 80 darbesinin acısını yaşamış, ailesiyle birlikte zulmüne maruz kalmış arkadaşlarımız var biliyorum ama hiçbir zorluk umudumuzu kaybetmemize neden olmadı, hiçbir karanlık sonsuza kadar sürmedi.

Benim siyasete girdiğim zamanlar da böyle acıların yaşandığı günlerdi. 90'lı yılların ağır günlerinin üzerine 28 Şubat'ın baskı iklimi çökmüştü. Asker vesayet vardı, korku hüküm sürüyordu, adaletsizlik günlük sıradan devlet uygulaması haline gelmişti. Demokrasi, hukuk özgürlükten ayaklar altındaydı ve yine ülkemiz derin bir ekonomik kriz içerisindeydi. 

Toplumun ayrıştırıldığı, insanların ötekileştirildiği ve baskı gördüğü günlerdi. Her birimiz o dönemde kendi hayatlarımızda çok acılar çekti. Ben kendi ailemde o günlerin ızdırabını yaşadım benim kız kardeşim ODTÜ'de okuyan kız kardeşim okuldan 3 defa uzaklaştırma cezası aldı. Ne yüzden biliyor musunuz? Başındaki örtü.

Üstelik tutanağa ne yazdılar biliyor musunuz? Ders araç gereçlerine zarar vermek, sebep bu. ODTÜ'de yaşanıyor bu olay. Gerçek sebep ne? Başörtüsü. Utanmadan yaptılar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN