Babacan'ı gören esnaf: Dün ben 3 lirayla kapadım, 3 bin lira değil

İl kongresi için gittiği Edirne'de esnafı ziyaret eden DEVA Partisi lideri Babacan'ın bir esnafla diyaloğu yaşanan ekonomik sıkıntıyı gözler önüne serdi: Dün ben 3 lirayla kapadım. 3 bin lira değil, 3 lira...

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, il kongresi için gittiği Edirne'de esnafı da ziyaret etti.

Esnaflar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinden dolayı uygulanan yasaklar nedeniyle oldukça zor günler geçirdiklerini söyledi. Gün içinde sadece 20 liralık satış yaptığını söyleyen bir esnaf, "Bununla ben kira mı ödeyeceğim. Elektrik mi ödeyeceğim, kendi karnımı mı doyuracağım, evdekilerin karnını mı doyuracağım? İçler acısı, gerçekten içler acısı." diyerek isyan etti. 

Babacan ve esnaf arasında yaşanan diyalog şöyle:

BABACAN: Kiralar aynen çalışıyor değil mi?

ESNAF: Aynen çalışıyor.

BABACAN: İndirim yok.

ESNAF: Kiralar devam, indirim de yok üstelik.

BABACAN: Mart, nisan, mayısta kapalıydınız. 

ESNAF: Kapalıydık. Yine ödüyoruz onları Genel Başkanım.

ESNAF: Onları ekledik biz. 2,5, 2,5 veriyoruz.

ESNAF: İkinin üzerine bir de o ilave edildi. Malum işler sıfır. 

BABACAN: Esnafın halinden anlamayınca böyle işte.

ESNAF: Aynen. Gerçekten öyle. Hani dışarıdan davulun sesi güzel geliyor diyorlar ya. Yok geliniyormuş, gidiliyormuş. Ama sen bir de gel bize sor. Sabahtan beri şimdi bir 20 liralık satış yaptım ben. 

ESNAF: Dün ben 3 lirayla kapadım. 3 bin lira değil, 3 lira.

ESNAF: Bununla ben kira mı ödeyeceğim. Elektrik mi ödeyeceğim, kendi karnımı mı doyuracağım, evdekilerin karnını mı doyuracağım? İçler acısı, gerçekten içler acısı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN