Bağdat'taki ilk cuma namazında Macron'a öfke: Sözleri sinsi projelerini gösteriyor

Bağdat'taki ilk cuma namazında Macron'a öfke: Sözleri sinsi projelerini gösteriyor

Bağdat'ta 7 ay sonra ilk cuma namazı kılındı, Müslümanların heyecanla katıldığı namazda Macron'a da tepki gösterildi. Macron'un İslam'ı hedef alan sözleri için İmam Şeyh Abdulvahap "Bu sözler sinsi projelerin ve cehaletlerini gösteriyor" dedi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kapatılan camilerin yeniden ibadete açılmasıyla 7 ay sonra ilk cuma namazı kılındı.

Bağdat’taki Ebu Hanife en-Numan Camisi'ne giden cemaat, sosyal mesafe kuralına uyarak namazını eda etti.

03.jpg

BAĞDAT'TA MACRON'A TEPKİ

İmam Şeyh Abdulvahap Samarrai, okuduğu hutbede camilerin yeniden ibadete açılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Samarrai, hutbesinde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslamı hedef alan sözlerine de tepki gösterdi.

02-005.jpg

"MÜSLAMANLARIN YAYILMASI ONLARI ÜZÜYOR"

Iraklı din adamı, "Biliyorlar ki, Avrupa’daki Müslümanların sayısı gittikçe çoğalıyor. Bu sözler sinsi projelerin ve cehaletlerini gösteriyor. Afrika toplumu da Fransa’nın kölesi olmadığını anladı. Bu durum ve Müslümanların geniş coğrafyalara yayılması onları üzüyor. Fransa’daki önemli gazeteci ve entelektüeller de Macron’a tepkili. Fransa her zamanki gibi ekonomik, sağlık, ve kültürel olarak zayıfladığında sorunun Müslümanlarda olduğunu savunarak Müslümanları hedef almaya yöneliyor." ifadelerini kullandı.

01-007.jpg

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçen hafta yaptığı bir konuşmada, "İslam bugün dünyanın her yerinde krizde” şeklinde tepki çeken sözler kullanmıştı.

Şİİ VAKFI HENÜZ KARAR VERMEDİ

Irak’taki cami ve mescitler, Kovid-19 nedeniyle 16 Mart'ta ibadete kapatılmıştı. 

Irak Sünni Vakfı, 24 Ağustos’ta yaptığı yazılı açıklamada, Vakfa bağlı cami ve mescitlerin 20 Eylül'de yeniden açılacağını belirtmişti. 

Şii Vakfı'na bağlı ibadet yerlerinin açılmasına ilişkin ise henüz karar alınmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN