Bahreyn'de dijital aşı pasaportu dönemi

Bahreyn'de dijital aşı pasaportu dönemi

Kovid-19 aşılarının uygulanmaya başlamasıyla birlikte gündem olan dijital aşı pasaportunu ilk uygulamaya koyan ülkelerden biri Bahreyn oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede başlayan aşılama çalışmaları devamında aşı pasaportu tartışma ve uygulamalarını getirdi. Gündemdeki "dijital aşı pasaportu" uygulamasını ise ilk uygulayan ülkelerden biri Bahreyn oldu. 

'BeAware' uygulamasındaki resmi sertifikada, yeşil rozetle birlikte ilgili vatandaşın adı, doğum tarihi, uyruğu ve hangi korona virüsü aşısını yaptırdığı yazıyor. Aşının 21 gün arayla iki doz olarak uygulanmış olması, antikor oluşumu için de iki hafta beklenmiş olması gerekiyor. Açıklamaya göre sertifikanın sahte olup olmadığı QR kodu yoluyla tespit edilecek.

​1.5 milyon nüfuslu Bahreyn'de Pfizer/BioNTech aşısı, Çin'li Sinopharm şirketinin geliştirdiği aşı, Oxford Üniversitesi- AstraZeneca aşısı ve Rusya'nın Sputnik V aşısıyla ücretsiz aşılama yapıyor.

Dijital aşı pasaportu uygulaması Avrupa'da da tartışmalı durumda. Danimarka bu ay sonuna kadar aşı pasaportunun ilk versiyonunu kullanıma açacağını açıklamıştı. İsveç de uluslararası bir standart belirlenebilir beklentisiyle tarihi yaza atmıştı. İzlanda'da da geçen ay aşı sertifikaları dağıtılmaya başlanmıştı. SchengenVisaInfo.com sitesinin aktardığına göre İzlanda bunu yapan ilk Schengen Bölgesi ülkesi olmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN