Bakan Çavuşoğlu: Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili, "Sürecin PYD/YPG'nin bölücü gündemine hizmet etmemesi gerektiğini net bir şekilde ilettik" dedi. Suriye'den çekilme sürecinin Türkiye-ABD koordinasyonunda gerçekleşeceğini söyleyen Çavuşoğlu, "Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD ile her düzeyde görüştüklerini söyleyen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"ABD'nin çekilme kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer. Suriye'den çekilme sürecini ABD ile koordine edeceğiz. Sürecin PYD/YPG'nin bölücü gündemine hizmet etmemesi gerektiğini net bir şekilde ilettik. Suriye'de DEAŞ'ı tek başımıza etkisiz hale getirecek güce sahibiz."

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de IŞİD'in yenilgiye uğratıldığını belirterek, bu ülkedeki ABD askerlerini geri çekeceğini açıklamıştı.

"KAŞIKÇI CİNAYETİ SUÇTUR AMA..."

Öte yandan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili, "Kaşıkçı cinayeti adli bir vaka, suçtur ama Suudi Arabistan ile ikili bir sorun olarak görmüyoruz. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili BM soruşturması için bazı ülkelerle görüşüyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABD-Türkiye ilişkilerinin Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi sonrasında pozitif seyrettiğini anlatan Çavuşoğlu, ABD'de FBI'nın FETÖ'yle ilgili bir soruşturma başlattığını ancak bunun istenilen seviyede olmadığını da söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN