Bakan Çavuşoğlu'dan AB-Arap Zirvesi'ne çok sert tepki

Bakan Çavuşoğlu'dan AB-Arap Zirvesi'ne çok sert tepki

Mısır'daki AB-Arap Zirvesi'ni sert sözlerle eleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Tüm AB liderliğinin gidip de Sisi ile aynı yerde olması çifte standarttır, ikiyüzlülüktür. Bugün Avrupa çifte standartta en üst noktaya çıkmıştır" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ABD'nin Suriye'den çekilme süreci ve ABD ile ortak görev gücüne ilişkin konuşan Çavuşoğlu ''ABD ile ortak görev gücü sadece çekilmeye odaklanmış görev gücüdür bu. Çekilme kararından sonra farklı tutumlar sürekli konuşuldu bu ABD'nin tam anlamıyla bir stratejisinin olmadığının göstergesidir'' değerlendirmesinde bulundu.

"S-400'LE İLGİLİ HER ŞEY BİTMİŞTİR"

S-400 hava savunma sistemine ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, ''S-400 ile ilgili açıklamaya gerek yok bu bitmiş bir anlaşmadır. Her şey bitmiştir. Türkiye verdiği sözden de hiçbir zaman dönmemiştir'' ifadelerini kullandı.

19-02/26/basliksiz-1-1551183253.jpgMısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinde 'İstikrarda Yatırım' başlıklı Avrupa Birliği (AB)-Arap Birliği Zirvesi gerçekleştirildi. Zirveye, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk (sol 2), Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi (ortada), Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz (sağ 2) ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt (sağda) katıldı. Sisi, burada bir konuşma yaptı.

"AVRUPA ÇİFTE STANDARTTA EN ÜST NOKTADA"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısır'daki AB-Arap Zirvesi'ni de sert sözlerle eleştirdi. Avrupa'yı da ikiyüzlülükle suçlayan Çavuşoğlu, ''Tüm AB liderliğinin gidip de Sisi ile aynı yerde olması çifte standarttır, ikiyüzlülüktür. Bugün Avrupa çifte standartta en üst noktaya çıkmıştır'' dedi.

19-02/26/basliksiz-1-1551183400.jpgAB)-Arap Birliği Zirvesi'ne Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da katıldı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN