Bakan Elvan'dan 'enflasyon' açıklaması: Hedefin uzağındayız

Bakan Elvan'dan 'enflasyon' açıklaması: Hedefin uzağındayız

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan enflasyon verilerini değerlendirdi: Açıklanan rakamlar enflasyon hedefinin uzağında olduğumuzu gösteriyor. Hedefe ulaşmak için önlemlerimizden asla taviz vermeyeceğiz.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıklanan enflasyon verilerini değerlendirdi.

"Açıklanan rakamlar enflasyon hedefinin uzağında olduğumuzu gösteriyor. Hedefe ulaşmak için önlemlerimizden asla taviz vermeyeceğiz" diyen Elvan, şöyle devam etti: 

"Tüm tarafları içine alan istişare mekanizmalarıyla hareket edeceğiz. Fiyat istikrarı olmadan kaliteli ve sürdürülebilir bir büyüme mümkün değil."

NE OLMUŞTU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Yeni yılın ilk ayında enflasyon, beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşerek, bir önceki aya göre yüzde 1,68 arttı. Buna göre, ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 14,97 olarak gerçekleşti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN