Bakan Işık'tan YAŞ açıklaması...Geleneğin dışına çok çıkmayız diye düşünüyorum

Bakan Işık'tan YAŞ açıklaması...Geleneğin dışına çok çıkmayız diye düşünüyorum

Başbakan Yıldırım başkanlığında toplanması planlanan YAŞ toplantısı öncesi, Genelkurmay Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve kuvvet komutanlığında hazırlıklar başladı. Bakan Işık, her yıl Ağustos ayında gerçekleşen toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Geleneğin dışına çok çıkmayız diye düşünüyorum" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi öncesi her yılın ağustos ayı başında gerçekleştirilen YAŞ toplantısı, darbe girişiminin ardından temmuz ayının ortasında, Başbakan Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılmıştı.

İlk defa Genelkurmay Başkanlığı Karargahı dışında gerçekleştirilen toplantıda çeşitli atamalar yapılmış, kararlar kamuoyuyla paylaşılmıştı. Temmuz ayının sonunda olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'yle Yüksek Asker Şuranın yapısında değişikliğe gidildi.

Yeni düzenlemeyle şura üyeleri başbakan, genelkurmay başkanı, başbakan yardımcıları, adalet bakanı, dışişleri bakanı, içişleri bakanı ve milli savunma bakanı ile kuvvet komutanları olarak belirlendi. Şuranın yeni yapısıyla ilk toplantısı, yine Çankaya Köşkü'nde, ağustos ayı sonlarında gerçekleştirildi.

Şura kararları, sekreterya görevini devralan Milli Savunma Bakanlığınca açıklandı.

'GELENEĞİN DIŞINA ÇOK ÇIKMAYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM'

Yüksek Askeri Şuranın bu seneki olağan toplantısına ilişkin çalışmalar başladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıya ilişkin hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Bakan Işık, "YAŞ hazırlıklarını hem kuvvet komutanlıklarımızda hem Genelkurmay Başkanlığımızda sürdürüyoruz. Hazırlıklar belli bir olgunluğa geldiğinde Sayın Başbakanımızdan gideceğiz, tarih alacağız. O tarihte de Yüksek Askeri Şurayı yapacağız" diye konuştu.

Toplantının daha önceki yıllarda olduğu gibi yine ağustos ayının başında mı gerçekleştirileceğine yönelik soruya Işık, "Geleneğin dışına çok çıkmayız diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN