Bakan Koca örnek göstermişti! 3 ayda kırmızıya büründü

Bakan Koca örnek göstermişti! 3 ayda kırmızıya büründü

Sağlık Bakanı Koca'nın, koronavirüsle mücadelede kadar örnek gösterdiği Tekirdağ'da son bir ayda vaka sayıları ciddi şekilde arttı. HES uygulamasında az vakanın göründüğü şehir sadece 3 ayda kırmızıya büründü.

Çin'den yaklaşık olarak 1 yıl önce tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı henüz net bir tedavi yönetimi bulunamazken, vakalar dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ciddi şekilde artış yaşadı. Koronavirüs vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle ülke genelinde tedbirler de beraberinde geldi.

BAKAN KOCA ÖRNEK İL OLARAK GÖSTERMİŞTİ

Türkiye genelinde artan vakalara en iyi örnek ise Tekirdağ oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 3 ay önce Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında örnek olarak gösterdiği ilde son bir ayda ciddi bir artış yaşandı.

aw163920-02-1.jpg

RİSKLİ İL KONUMUNA GELDİ

Koca'nın 3 ay önce gösterdiği haritada beyaz ve hafif şekilde mavi olan Tekirdağ kırmızıya büründü. Hayat Eve Sığar uygulamasından alınan iki ayrı aya ait korona virüs yoğunluk haritası arasındaki farka bakan vatandaşlar tedirginlik yaşadı. İlde yaşanan artış sonrası, örnek gösterilen Tekirdağ riskli il konumuna geldi.

aw163920-01-2.jpg

65 YAŞ VE ÜZERİNE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Öte yandan Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, Umumi Hıfzısıhha Meclisi'nde 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesine karar verildiği belirtildi.

 

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Güncel verilere göre, son 24 saatte 145 bin 989 Kovid-19 testi yapıldı, 2 bin 693 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 86 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 112 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 344 bin 613'e yükseldi. Toplam test sayısı 15 milyon 565 bin 409'a ulaştı. Hasta sayısı 402 bin 53, vefat sayısı 11 bin 145, ağır hasta sayısı 3 bin 95, aktif hasta sayısı 46 bin 295 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN