Bakan Müezzinoğlu'ndan kıdem tazminatı açıklaması

Bakan Müezzinoğlu'ndan kıdem tazminatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili olarak, "Şu anda bizim 'şu şekilde' diye herhangi bir ifademiz söz konusu değil" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile İŞKUR arasında TESK Genel Başkanlığında imzalanan iş birliği protokolünün imza törenine katıldı.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı'yla istihdama önemli destekler verdiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, bu kapsamda esnafın istihdamdaki dinamiklerinin de artırılmasının amaçlandığını dile getirdi.

Müezzinoğlu, çıraklığın son 30-40 yıldır en çok ihmal edilen alanlardan biri olduğunu ifade ederek, çıraklık eğitimi ve stajlara verilen desteklerle söz konusu alandaki açıkların gelecek yıllarda giderileceğini bildirdi.

"BİZİM TASLAĞIMIZ HENÜZ HERHANGİ BİR PAYDAŞIMIZLA PAYLAŞILMADI"

Gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Müezzinoğlu, bir basın mensubunun "kıdem tazminatının fona devredilmesi halinde çalışanların kıdem hesaplamalarının çalışılan dönemdeki ücretleri üzerinden hesaplanacağı" yönünde haberlerin medyada yer aldığını anımsatması üzerine, şunları söyledi:

ALIN TERİ HAKKINI KORUYACAK

"Bu ifadelerin hiçbiri bana veya hükümetimizden bir arkadaşa ait değil. Dolayısıyla sorunun muhatabının ben veya hükümetimizden bir arkadaşımız olduğu kanaatinde değilim. Geçtiğimiz hafta söyledim. Önümüzdeki haftadan itibaren paydaşlarımızla görüşmeye başlayacağız. Şu anda bizim 'şu şekilde' diye herhangi bir ifademiz söz konusu değil. Burada tek bir ifademiz var, 'alın terinin hakkını koruyacak, güçlü şeffaf, sürdürülebilir, hakkaniyetli bir sistemi paydaşlarımızla uzlaşı içerisinde şekillendireceğiz'. Bununla ilgili daha herhangi bir paydaşımızla görüşmüş değiliz. Dolayısıyla bugün medyaya yansıyan konular tamamen medya mensubu arkadaşlarımızın kendilerine göre bazı duyumlarıdır, yorumlarıdır."

Bir başka basın mensubunun kıdem tazminatıyla ilgili medyada yer alan haberlerin Bakanlığın hazırladığı taslakla uyuşan noktalarının olup olmadığını sorusuna Müezzinoğlu, "Bizim taslağımız henüz herhangi bir paydaşımızla paylaşılmadı." karşılığını verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN