Bakan Pakdemirli açıkladı! İstanbul'un 3 aylık suyu var

Bakan Pakdemirli açıkladı! İstanbul'un 3 aylık suyu var

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İstanbul'daki barajların doluluk oranının yüzde 27 olduğunu söyledi: Hiç su gelmese dahi İstanbul’un yaklaşık 3 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervuarlarda mevcuttur.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İstanbul'daki su sıkıntısıyla ilgili konuşarak hiç yağmur yağmasa dahi 3 aylık suyun olduğunu söyledi..

Baraj doluluk oranlarının geçen yılın aynı dönemine göre biraz daha düşük olduğunu ancak ‘sulama sezonunun bitmesi, buharlaşmanın azalması ve yağışlı periyoda girilmesi’ sebebiyle önümüzdeki günlerde barajlardan daha az su tüketimi olacağının beklendiğini dile getiren Pakdemirli, bu süreçte önemli bir su sıkıntı yaşanmayacağını öngördüklerini söyledi.

"SU PROBLEMİ YAŞANMASINI BEKLEMİYORUZ"

Pakdemirli şu açıklamaları yaptı:

"Dünya’nın en büyük şehirlerinden biri olan, ülkemizin göz bebeği İstanbul’a su sağlayan barajların bir kısmı Anadolu yakasında bir kısmı ise Avrupa yakasında bulunuyor. Bu barajlar birbiri ile entegredir ve tüm barajlardan İstanbul’un her tarafına arıtma tesislerinden su aktarılabiliyor. Bugün itibariyle İstanbul’umuza su sağlayan barajların doluluk oranı ortalaması yüzde 27’dir. Şu anda hiç su gelmese dahi İstanbul’un yaklaşık 3 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervuarlarda mevcuttur. Ayrıca her yıl olduğu gibi önümüzdeki kış aylarındaki yağışlarla birlikte baraj giriş akımlarındaki artışla birlikte İstanbul’da herhangi bir su problemi yaşanmasını beklemiyoruz.”

SON 10 YILIN EN DÜŞÜĞÜ

Öte yandan İSKİ verilerine göre barajlar dışında İstanbul'a su sağlayan Yeşilçay ve Melen'den 2020 yılının ilk 10 ayında, 458 milyon 26 bin metreküp su temin edildi.

Geçmiş yıllarda barajlardaki doluluk oranı; 2011'de yüzde 58, 2012'de yüzde 48, 2013'te yüzde 42, 2014'te yüzde 36, 2015'te yüzde 68, 2016'da yüzde 36, 2017'de yüzde 56, 2018'de yüzde 48, 2019'da yüzde 40 olarak gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN