Bakan Soylu'dan Telegram daveti

Bakan Soylu'dan Telegram daveti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun LGBT paylaşımlarına Twitter 'nefret söylemi' uyarısı koymuştu. Hesabından paylaşım yapan Bakan Soylu takipçilerini Telegram'a davet etti.

Twitter'ın mesajlarına sansür uyguladığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, takipçilerini Telegram'a çağırdı.

Bakan Soylu’nun Boğaziçi Üniversitesi'ndeki bir sergide Kâbe fotoğrafının kullanılmasının ardından Twitter hesabından LGBTİ+'ları hedef aldığı paylaşımlarına Türkiye'de kısıtlama geldi.

"NEFRET SÖYLEMİ"

Kullanıcıların Soylu'nun ilgili paylaşımı üzerinde "Bu Tweet, nefret söylemi hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi" uyarısını görüyor. 

Soylu, paylaşımında, "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı" ifadelerini kullanmıştı.

Twitter geçtiğimiz günlerde de Fransa’da Soylu’nun aynı paylaşımını engellemişti.

İKİNCİ UYARI DA GELDİ

Soylu'nun, "Tuzağa düşmeyin" notuyla attığı ve LGBTİ+'lar için bir kez daha sapkın ifadesini kullandığı paylaşımına da "nefret söylemi" uyarısı geldi. 

Soylu'nun söz konusu paylaşımında, "Kaba-i Muazzama'ya hakaret eden LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Rektörlük binasını işgale kalkan LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Elbette hayır" ifadeleri yer alıyor.

Soylu, kısıtlanan tweetlerinin ardından takipçilerinin Telegram'a gelmesini istedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN