Bakan Varank: Uluslararası başarıları olan bir hocayı Boğaziçi’nde kadroya aldıramadık

Bakan Varank: Uluslararası başarıları olan bir hocayı Boğaziçi’nde kadroya aldıramadık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, en az 100 yeni araştırmacıyı daha Türkiye'ye getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bir hocamızı 2 senedir uğraşmamıza rağmen Boğaziçi’nde kadro almasını sağlayamadık. Yani bu kadar başarılı bir hocamız Türkiye’de kalıcı olamadı” dedi.

TRT 1'de yayınlanan Pelin Çift ile Gündem Ötesi programına konuk olan Bakan Varank, en az 100 yeni araştırmacıyı daha Türkiye'ye getirmeyi hedeflediklerini söyledi ve bu konuda yaşanan zorluklara dikkat çekti. 

Varank, şunları söyledi: 

Mesela bir hocamızı 2 senedir uğraşmamıza rağmen Boğaziçi’nde kadro almasını sağlayamadık. Yani Boğaziçi’nden kadro alıp bu kadar başarılı bir hocamız Türkiye’de kalıcı olamadı.

Dolayısıyla bu işlere ideolojik bakmamak lazım, bu işlere siyaseti karıştırmamak lazım. Siyasetten bağımsız bir şekilde bu alanlarda çalışmanız lazım destek vermeniz lazım. Biz emin olun bu şekilde çalışıyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN