Bakanlar düşecek diyor yabancılar ise yükselecek

Bakanlar düşecek diyor yabancılar ise yükselecek

Bugün açıklanan enflasyon verilerine ilişkin farklı yaklaşımlar geliyor. Ekonomi Bakanları enflasyonda ilerleyen dönemde düşüş beklerken yabancı kuruluşlar enflasyon beklentilerini yükseltiyor

[Karar]

Sabah saatlerinde TUIK tarafından açıklanan enflasyon verilerinde aylık enflasyon beklentilere paralel yüzde 0,56 gelirken yıllık enflasyon yüzde 8 bandını geçerek 8,09'a ulaştı. 

Ekonomi yönetiminden iki Bakan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık enflasyonda gelecek dönemde düşüş beklediklerini açıkladılar. Fakat sabah saatlerinde önce OECD ve öğleden sonra da Goldman Sachs Türkiye'ye ilişkin enflasyon beklentilerini yükselttiklerini açıkladılar.

Goldman Sach bu yıl için Türkiye'de enflasyon beklentisini yüzde 6,8 seviyesinden yüzde 7,8 seviyesine yükselterek yükseliş beklentisini kur artışına bağladığını açıkladı. 

Goldman Sach açıklamasında kurlarda yaşanan yükselişin enflasyon üzerinden ikincil baskılar oluşturacağını belirterek "Gıda fiyatlarında beklenen düşüş nihayet Mayıs ayında gerçekleşti, buna rağmen tüketici enflasyonunda bozulmanın devam edeceğini" belirtti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN