Bankalar ve PTT 23 Nisan'da açık mı? 23 Nisan resmi tatil mi olacak?

Bankalar ve PTT 23 Nisan'da açık mı? 23 Nisan resmi tatil mi olacak?

23 Nisan'da bankalar ve PTT açık mı? 23 Nisan resmi tatil mi? Yüz binlerce vatandaş, konuyla alakalı arama motorlarında araştırma yapıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda PTT ile ilgili özel işlerini halletmek isteyenler ise PTT'nin çalışma programını merak ediyor. Ya bankalarda durum ne? Bankalar açık olacak mı? 23 Nisan tatili ile ilgili merak edilen tüm detayları ve açıklamaları haberimizden öğrenebilirsiniz.

23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisan'da bankalar ve PTT açık mı kapalı mı? Özellikle vatandaşlar bankadaki ve ya PTT'deki işlemlerini yapabilmek için 23 Nisan 2019 Salı günü  açık olup olmadığını merak ediyor. 23 Nisan bayram tatili ile ilgili açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 

19-04/08/23-nisan-bankalar-tatil-mi.jpg

23 NİSAN'DA BANKALAR VE PTT'LER AÇIK MI? 

23 Nisan 2019 Salı günü resmi tatil olması nedeniyle 1 günlük tatil olacak. Yani 23 Nisan'da  okul, PTT, banka ve devlet daireleri kapalı olacak, hastaneler ise açık olacak.  EFT, havale gibi yapılan tüm bankacılık işlemleri 24 Nisan Çarşamba günü hesaplara yatırılacak. 

 PTT ÇALIŞMA SAATLERİ

Resmi tatil günlerinin haricinde PTT şubeleri, sabah 8.30’dan 12.30’a kadar açıktır. 1 saatlik öğle arasının ardından saat 13.30’dan 17.30’a kadar çalışıp, kapanmaktadır. Merkez PTT şubeleri dışında Cumartesi günü tüm PTT’ler kapalıdır. Cumartesi günü Sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet vermektedir. PTT Genel Müdürlüğü, Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No:2 06101 Ulus / ANKARA adresinde bulunmaktadır. Ayrıca 444 1 788 numaralı telefonla ve [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

19-04/23/23-nisan-1555996074.jpg

MECLİS BAŞKANI 23 NİSAN'I KUTLADI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilk gününden itibaren milletimizin bütün renklerini bir zenginlik olarak bünyesinde barındıran bir yapıya sahip olmuştur ve bundan sonra da bu niteliğini koruyacaktır. Zira Türkiye ancak, farklılıklarını çatışma bahanesi değil, zenginleşme imkanı olarak gören bir anlayışla ilerleyebilir.” ifadesini kullandı.

Şentop, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda bugünün, asil milletin iradesine ve Büyük Türkiye’nin istiklal mücadelesine dayanan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 99. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu anımsattı.

Yüce Meclisin 99. kuruluş yıl dönümü ve milletin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Şentop, milletin ve vatanın en zor günlerinde teşekkül eden, milli mücadelenin merkezi olan TBMM’nin devraldığı istiklal, hürriyet ve milli irade mirasını bugüne kadar başarıyla sürdürmüş olmanın haklı gururunu taşıdığını ifade etti. 

Kuruluşunun 99. yıl dönümü coşkuyla kutlanan TBMM’nin, ilk gününden itibaren milletin bütün renklerini bir zenginlik olarak bünyesinde barındıran bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Şentop, bundan sonra da bu niteliğini koruyacağına işaret etti.

Şentop, Türkiye’nin ancak, farklılıklarını çatışma bahanesi değil, zenginleşme imkanı olarak gören bir anlayışla ilerleyebileceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“23 Nisan sadece Ulusal Egemenliğin değil, aynı zamanda çocukların bayramıdır. Açıktır ki çocuklarımızı ve gençlerimizi milli ve manevi değerlerimizle donatıp, kendi ayakları üzerinde duran, istiklal ve hürriyet aşığı, çağın gerektirdiği donanıma ve niteliklere sahip bireyler olarak yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bu yüzden, milletin ve vatanın istikbali olan çocuklarımızı daima bir kıymet olarak hayatımızın, gelecek planlarımızın en hayati kısmına yerleştirmeliyiz.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 99. yıl dönümünde, başta ilk Meclis Başkanımız, Milli Mücadelenin lideri ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve Birinci Mecliste kurtuluş mücadelesine omuz veren bütün milletvekillerimiz olmak üzere bu çatı altında görev yapmış olan; vatan, millet, bayrak ve devlet uğruna şehit düşen, gazi olan; son olarak 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimine karşı dururken makamların en yücesine ulaşan her bir vatan evladını rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum.”

23 Nisan'da bankalar ve PTT açık mı? 23 Nisan resmi tatil mi? Yüz binlerce vatandaş, konuyla alakalı arama motorlarında araştırma yapıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda PTT ile ilgili özel işlerini halletmek isteyenler ise PTT'nin çalışma programını merak ediyor. Ya bankalarda durum ne? Bankalar açık olacak mı? 23 Nisan tatili ile ilgili merak edilen tüm detayları ve açıklamaları haberimizden öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN