Barış Pınarı Harekatı'nda 7'nci gün | Kuzey Suriye'de saha hakimiyeti derinleşti

Barış Pınarı Harekatı'nda 7'nci gün | Kuzey Suriye'de saha hakimiyeti derinleşti

Barış Pınarı Harekatı'nda 7'nci gün geride kalırken, terörden arındırılan Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinin kırsal kesimlerinde operasyonlar sürüyor. Harekatta saha hakimiyeti derinleşirken, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu, kurtarılan yerlerde tahkimat yapıyor.

Türkiye'nin Kuzey Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı 7'nci gününde de devam ediyor. Peki, Barış Pınarı Harekatı'nda son durum ne? Kontrol altınan alınan Tel Abyad ve Rasulayn'da son durum ne?

Barış Pınarı'nın 4'üncü gününde terörden arındırılan Rasulayn ve 5'inci gününde teröristlerden temizlenen Tel Abyad ilçelerinin kırsalında operasyonlar sürüyor.

19-10/15/ana-manset-2-1571132201.jpg

İlçe merkezleriyle M4 otoyolu arasında kalan köylerin kurtarılması da hedefleniyor. 

Harekatta saha hakimiyeti derinleşirken TSK ve SMO kurtarılan yerlerde tahkimat yapıyor.

19-10/15/ana-manset-2-1571132127.jpg

YPG'DEN ONLARCA KÖY KURTARILDI

9 Ekim'de başlatılan harekatta şimdiye kadar iki ilçe merkezi, bir belde (Tel Abyad'ın Suluk beldesi) ve onlarca köy YPG/PKK'dan kurtarıldı. 

SMO güçleri, kurtarılan bölgelerde güvenliği sağlamak için arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çalışmalar sırasında, teröristlere ait çok sayıda mühimmat ve silah da ele geçiriliyor. 

19-10/15/ana-manset-2-1571132144.jpg

TEL ABYAD VE RASULAYN'DA NE OLMUŞTU?

Terör örgütü YPG/PKK, Şanlıurfa'nın karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Rasulayn'ı Ocak 2013'te, Akçakale'nin karşısına denk düşen Tel Abyad'ı ise Haziran 2015'te işgal etmişti.

Sınırdaki bu yerleşimlerden Türkiye'nin sınır güvenliğine tehdit oluşturan örgüt, buralarda yaşayan Arap ve Türkmen halkı tehcir etmiş, özel mülklerine el koymuş ve safına katılmaya zorlamıştı.

Hristiyan nüfusu da aynı uygulamaya tabi tutan terör örgütü, vergi adı altında haraç toplamış, okul müfredatlarına müdahale etmiş, uymayan okulları ise kapatmıştı.

YPG/PKK, her iki ilçede de kendisine muhalif Kürtleri bastırmış, siyasi partilerine mühür vurmuştu.

TEL ABYAD/RASULAYN/AA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN