Barzani ile Esper Münih'te bir araya geldi

Barzani ile Esper Münih'te bir araya geldi

IKBY Başbakanı Barzani, ABD Savunma Bakanı ile Münih'te bir araya geldi, Esper, ülkesinin terörle mücadele ve DEAŞ tehdidine karşı IKBY'ye desteklerinin süreceğini açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Almanya'nın Münih kentinde ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bir araya geldi.

IKBY Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, 56. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak için Almanya'da bulunan Barzani, Esper ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Irak ve bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

"PEŞMERGE GÜÇLERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ"

Görüşmede IKBY'yi ABD'nin bölgedeki önemli bir müttefiki olarak tanımlayan Esper, ülkesinin terör örgütü DEAŞ tehdidi ve terör saldırılarına karşı Peşmerge güçlerini eğitip desteklemeyi sürdüreceğini vurguladı.

Barzani de ABD ve IKBY'nin müttefik kalmasının Irak ve bölgenin güvenliğinin korunması açısından önem arz ettiğini kaydetti.

İSTANBUL/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN