Başarılı olmak için nasıl beslenmeliyiz?

Başarılı olmak için nasıl beslenmeliyiz?

İngiliz yazar Tim Ferris, yeni kitabı ‘Tools of Titans’ için 200 CEO ile röportajlar yaptı. Bu insanlar işlerinde başarılı olmalarının sırrını beslenme alışkanlıklarıyla ilişkilendirdi. Kitapta uykusuzluğu gideren ve beyni ateşleyecek içecek tarifleri de yer aldı.

Acaba milyoner kişiler ne yer ne içer?” merakıyla yola çıkan ABD’li yazar Tim Ferriss, yaklaşık 200 CEO ile röportajlar yapıp onların beslenme alışkanlıklarını ‘Tools of Titans’ adlı kitabında anlattı. Birçoğu, onlara enerji veren ve servetlerini kazanmak için harekete geçmelerine yardım eden çok özel beslenme alışkanlıkları olduğunu söyledi.

Kitaptaki bazı beslenme tüyoları uygulanabilir nitelikte. Örneğin Ferriss, kendi yaratıcılığını artıran ‘titanyum çayı’nın tarifini verdi. Siyah çay, yeşil çay, hindistan cevizi yağı, zerdeçal ve zencefille hazırlanan çayın kötü koktuğunu ama beyin için roket yakıtı gibi olduğunu anlattı. Ferriss kitapları çok satan yazar, konuşmacı ve girişimci Seth Godin ile röportaj yaparken, Godin’in kahvaltıda her gün aynı şeyi yediği ortaya çıktı. Godin, bu kahvaltının kendisine değerli bir zaman kazandırdığını söyledi. Sabahları dondurulmuş muz, badem sütü, kurutulmuş erik ve cevizden oluşan bir içecek hazırladığını ve bunu kahvaltı niyetine içtiğini anlattı. Godin ayrıca gün içinde yeşil çay ve matcha çayı içtiğini kaydetti.

Ferriss’in kitabında işadamlarına dair verdiği, bir başka sırda keçi peynir altı suyundan hazırlanan protein. Bunu içeceklerine ekliyorlar. Ferriss “Bu bana 20’den fazla spor dalında Olimpiyat madalyası kazanan ünlü antrenör Charles Poliquin tarafından önerildi” dedi. Ferriss ayrıca, uzmanların bol miktarda ekzojen keton (bir diyet takviyesi) tüketilmesini tavsiye ettiğini kaydetti. Bunun glikoza alternatif olduğunu anlatan Ferriss “İçeceklere ilave ettiğinizde limonata tadı verecektir. Beyin ve kalbin yanı sıra diğer organlar keton gibi alternatif bir yakıt kaynağı olarak seviyor” diye konuştu.

Uyku da sağlıklı yaşamın önemli bir parçası. Ancak insomnia ünlü ve zengin kişiler arasında önemli bir problem. Ferriss, Berkeley Üniversitesi’nden profesör Seth Roberts’ın basit bir tarifiyle uykusuzluğun tedavi edilebileceğini söyledi: “İki yemek kaşığı elma sirkesi, bir yemek kaşığı balı sıcak suya ilave edip için. Bu, binlerce kişi için işe yarayan bir tarif.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN