Başbakan Ardern, katliam bölgesindeki Müslümanları ziyaret etti

Başbakan Ardern, katliam bölgesindeki Müslümanları ziyaret etti

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, terör saldırısının yaşandığı Christchurch'teki Müslüman topluluğunu ziyaret etti. Ziyarette başörtüsü takan Arden, hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini ileterek, "Burada konuştuğum Müslüman liderler Yeni Zelanda halkının genelinin hislerini paylaşıyor. Bu onların bildiği Yeni Zelanda değil" dedi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Başbakan Ardern öğle saatlerinde geldiği Christchurch kentinde Nur ve Linwood camilerinde 49 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve Müslüman toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi.

BAŞÖRTÜSÜ TAKTI

Ziyarette yas tutan Müslümanlara saygısını göstermek için başörtüsü takan Ardern, ilk durağı Hagley Üniversitesindeki buluşmada topluluk üyelerine taziyelerini iletti, kayıp yakınlarının taleplerini dinledi.

19-03/16/resimid_11722437.jpg

Ardern, ardından Canterbury Mülteci Merkezi'ni ziyaret etti. Burada Müslüman toplumu liderleriyle görüşen Ardern düzenlediği basın toplantısında, "Burada konuştuğum Müslüman liderler Yeni Zelanda halkının genelinin hislerini paylaşıyor. Bu onların bildiği Yeni Zelanda değil. Bu, onlara kucak açan, tanıdıkları Yeni Zelanda'yı yansıtmıyor. Genel hissiyatları bu yönde." dedi.

19-03/16/resimid_11722438.jpg

Ardern'in ziyaret kapsamında saldırıda yaralananların tedavi gördüğü hastanede temaslarda bulunması bekleniyor.

19-03/16/resimid_11722439.jpg

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN