Başbakan Davutoğlu'ndan Osmanlı Ocakları genelgesi

Başbakan Davutoğlu'ndan Osmanlı Ocakları genelgesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile bir genelge yayınlanarak, Osmalı Ocakları ve benzeri kuruluşların faaliyetlerine karşı kamu kurumları uyarıldı.

Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu adına 4 Aralık’ta bir genelge yayımlayarak Osmanlı Ocakları Derneği ve benzeri girişimlerde bulunan art niyetli kişiler ve sivil toplum örgütleriyle ilgili kamu kurumlarını uyardı.  Osmanlı Ocakları adlı derneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını kullanarak himaye görüyormuş gibi hareket ettiği belirtilen genelgede, söz konusu derneğin kamu kurum ve kuruluşları nezdinde haksız ve kişisel çıkar sağlamak istediği belirtildi. Genelgede, "ayrıcalık tanımayın ve yasalar çerçevesinde gereğini yapın" talimatı verildi. Habertür'ün haberine göre genelgede şu ifadelere yer verildi:

Himaye etmiyoruz

''Son zamanlarda kamuoyunda “Osmanlı Ocakları Derneği” olarak bilinen bir dernek tarafından, derneğin internet sayfası üzerinden yapılan ve gerçeği yansıtmayan bazı paylaşımları ve faaliyetleriyle Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan ‘özel ve ayrıcalıklı bir himaye’ gördükleri gibi hak etmedikleri bir itibar ve desteği toplum nezdinde sağlamayı hedefledikleri, böylece haksız ve doğru olmayan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı oluşturmaya çalıştıkları, bu ‘özel’ ve ayrıcalıklı himaye görme algısının, art niyetli olarak daha da ileri götürüldüğü, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde haksız ve kişisel çıkarlar sağlamaya yönelik olarak kullanılmaya çalışıldığı bilgisi edinilmiştir.

Gereğini yapın

geçen dernek başta olmak üzere art niyetli kişi veya sivil toplum kuruluşlarına karşı daha dikkatli olunması; herhangi bir ayrıcalık tanınmadan, yasalar çerçevesinde ve sadece hak ettikleri ölçüde yardımcı olunması, yasalara aykırı ve haksız bir talep veya girişimleri söz konusu olduğunda da yasal yollara başvurulmasında tereddüt gösterilmemesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN