Başbakan İbadi'den Musul mesajı

Başbakan İbadi'den Musul mesajı

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Iraklı kuvvetlerin Ramadi'yi geri aldıktan sonra Musul'a doğru hareket edeceğini açıkladı. Ramadi'de birçok noktayı DAEŞ'ten geri alan Irak güvenlik güçlerine koalisyon güçleri de havadan destek veriyor.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, güvenlik güçlerinin Ramadi'de kontrolü sağladıktan sonra Musul'u kurtarmaya yöneleceğini belirtti. İbadi, "Musul'un kurtarılması, Ramadi'de gerçekleşen zaferden sonra tüm Iraklıların birliği ve dayanışmasıyla gerçekleşir. Güvenlik güçleri, Ramadi'de kontrolü sağladıktan sonra Musul'u kurtarmaya yönelecek" ifadelerini kullandı.

Önce Ramadi sonra Musul

Bu arada Irak Savunma Bakanlığı sözcüsü Nasir Nuri, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Ramadi'yi kurtarma operasyonunun son aşamasına geldiğini aktardı. Salı günü Ramadi'yi terör örgütü DAEŞ'ten temizlemek için operasyon başlatan Iraklı güçler, birçok semtte kontrolü sağlamıştı.

Koalisyon destekli operasyon

Terör örgütü DAEŞ'in, Haziran 2014'te Irak ve Suriye'de bazı bölgeleri ele geçirmesiyle hükümet birlikleriyle örgüt militanları arasında başlayan çatışmalar, ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. ABD'nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ise DAEŞ'i hedef alan operasyonlara bir yıldan fazla süredir havadan destek veriyor.

BAĞDAT/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN