Başbakan Paşinyan giremesin diye kendilerini zincirlediler

Başbakan Paşinyan giremesin diye kendilerini zincirlediler

Erivan'da bir grup aktivist, Başbakan Paşinyan'nın hükümet binasına girmemesi için kendilerini kapılara zincirledi. Aktivistlerin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da  Azatagrum isimli hareketin üyeleri, Başbakan Nikol Paşinyan’ın hükümet binasına girmesinin engellemek için kendilerini kapılara zincirledi. Polisin zincirleri kırıp aktivistleri gözaltına aldığı belirtiliyor.

Paşinyan dün de ülkenin güneyinde ziyaret etmek istediği birkaç kentin sakinleri tarafından protesto edilmiş, kentlere giremeyince programını değiştirmek zorunda kalmıştı.

Ermenistan’da yaşanan bu son gelişmeler, geçtiğimiz sonbaharda başlayan şiddetli çatışmaları takiben, Başbakan Paşinyan’ın Karabağ’da Ermeni güçlerin denetiminde olan toprakların önemli bir kısmından geri çekilmeyi kabul etmesi ile başlayan siyasi krizin devamı olma niteliğini taşıyor.

Paşinyan kendisine yapılan tüm çağrılara rağmen istifasını sunmuş değil. Ülkede erken seçimlerin düzenlenmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN