Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Yurtdışında Türklere ciddi saldırı var

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Yurtdışında Türklere ciddi saldırı var

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yurt dışında Müslüman ve Türklere saldırılarda ciddi artış görüldüğünü belirterek, "Her hafta bir camiye, sivil toplum kuruluşuna karşı saldırı gerçekleştiriliyor. Mala zarar verme, domuz kafası bırakılması gibi eylemler gerçekleştirilmektedir. Maalesef suçlar cezasız kalmaktadır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda milletvekillerine bilgi verdi. Çavuşoğlu, Afrin operasyonuna ilişkin olarak, "PKK, KCK, YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, meşru müdahale hakkını kullanmak üzere 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nı icra eden Mehmetçiğe muvaffakiyet diliyorum" dedi.

'HER HAFTA BİR CAMİYE SALDIRIYORLAR'

Çavuşoğlu, yurt dışında 6 milyon vatandaşın yaşadığını belirterek, "Çoğunluğu Almanya’da yaşıyor. Bunu Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya ve İsviçre takip etmektedir. İlk göç hareketinin olduğu Avrupa’daki Türk nüfusunun yüzde 40’ı Türkiye doğumlu. Yurt dışında yaşayanların yüzde 30’unu 18-30 yaş arasındaki vatandaşlar oluşturuyor. Yurt dışında yaşayanlar bölge bazlı olarak İç Anadolu, Karadeniz ve Ege’de nüfusa kayıtlıdır" ifadelerini kullandı.

Yurt dışında yaşayan Türklere ilişkin bilgi veren Çavuşoğlu, "4 milyon vatandaşın 1 milyon 782 bini evli, 170 bini boşanmış, 80 bini duldur. Yurt dışında yaşayanların toplam nüfusu 6 milyonun üzerinde. 19 yaş ve altı nüfus 2 milyon civarı" dedi.

İslamofobi ve Türklere saldırılarda artış görüldüğünü söyleyen Çavuşoğlu, "Son dönemde Müslüman ve Türklere karşı gerçekleştirilen eylemlerde ciddi artış görülmekte. Her hafta bir camiye, sivil toplum kuruluşuna karşı saldırı gerçekleştiriliyor. Mala zarar verme, domuz kafası bırakılması gibi eylemler gerçekleştirilmektedir. Maalesef suçlar cezasız kalmaktadır. Polis, savcılık ve medyanın bunlarla mücadele etmesi önemli. Olayların aydınlatılması beklenmektedir" şeklinde konuştu.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN