Başbakan Yıldırım: Hiç kimse hukukun üstünde değildir

Başbakan Yıldırım: Hiç kimse hukukun üstünde değildir

Başbakan Binali Yıldırım Cuma namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. ABD'deki Hakan Atilla davasına ilişkin konuşan Yıldırım "Adeta tiyatro gibi bir dava. Sonucu önceden kararlaştırılmış bir davayı bütün dünya izledi" dedi. Yıldırım İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözleriyle ilgili bir soru üzerine de "Hiç kimse hukukun üstünde değildir" değerlendirmesini yaptı.

ABD'deki Hakan Atilla davasına ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, "Adeta tiyatro gibi bir dava. Sonucu önceden kararlaştırılmış bir davayı bütün dünya izledi. Türkiye bir hukuk devletidir. Egemen bir ülkedir" dedi. Yıldırım, erken yaşta evlilik tartışmasıyla ilgili olarak, "18 yaşına gelenler evlenme hakkına kavuşmuş olurlar. Bundan önce yapılan evlenmeler yasa dışıdır." dedi.

Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili soruya, "Bizim arzumuz Abdullah Bey bu kutlu yürüyüşte görüşlerini her zaman bizimle paylaşabilir. Kamuoyunda bir tarafmış gibi ayrı şekilde değerlendirmeler yapmasını biz tasvip etmeyiz." yanıtı verdi.

Yıldırım'ın açıklamaları:

(Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılması) Memleket adına hizmet yapana kimsenin söyleyecek sözü olmaz. Yanlış yapanlar varsa, bunların da hukuk içerisinde karşılığını görmesi gayet doğaldır. Herkes baştan milletin denetimindedir. Türkiye bir hukuk devleti bu süreçler işliyor bu ilk değildir. Daha önce de çeşitli partilerden belediye başkanları hakkında hukuki ve idari işlemler yapılmıştır. Bundan sonra icap ederse yine yapılabilir.

HİÇ KİMSE HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR

(İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'baçaklarını kırın' açıklaması) İçişleri Bakanlığımızın uyuşturucu bağımlılığında gelinen noktayı dikkate çekmek için kendi üslubunca kamuoyu ile paylaşmasıdır. Bu işin ne kadar alçakça bir iş olduğunu, en şiddetli şekilde üzerlerine gidilmesi gerektiğini açıklamaya çalışmıştır. İster İçişleri Bakanı, ister Başbakan olsun, hiç kimse hukukun üstünde değildir. Mesele bundan ibarettir.

ERKEN YAŞTA EVLİLİK TARTIŞMASI

(Erken yaşta evlilik tartışması) Bugün biz de cumayı eda ettik. Hutbede hocamız güzel bir şekilde açıkladı. Ergenliğe erme ayrı iştir, evlenme yaşı kanunlarda bellidir. 18 yaşına gelenler evlenme hakkına kavuşmuş olurlar. Bundan önce yapılan evlenmeler yasa dışıdır. Bugün küçük yaşta evlenmiş, aileleri bölünmüş, kocası ya da eşi hapiste olan binlerce insan vardır. Bu bilgisizlikten, cehaletten kaynaklanan bir durumdur. Küçük yaşta evlilikler yasaktır, kabul edilemez.

(Kabine değişikliği) Cumhurbaşkanı'nın sözünün üstüne söz mü söyleyeceğiz.

GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI

Kim ne karar verecek, hangi yolda gidecek. Bu o kararı verecek olanlara aittir. Biz kimse hakkında tahmin yürütme konumunda değiliz. 2019'da seçim olacak herkes meydana çıkacak, ben varım diyen milletten boyunun ölçüsünü alacak. Bu kadar basit. Abdullah Bey partide beraber yola çıktığımz bir arkadaşımızdır. Bizim arzumuz Abdullah Bey bu kutlu yürüyüşte görüşlerini her zaman bizimle paylaşabilir. Kamuoyunda bir tarafmış gibi ayrı şekilde değerlendirmeler yapmasını biz tasvip etmeyiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN