Başbakan Yıldırım: 'Son başbakansın, neden?' diyorlar...

Başbakan Yıldırım: 'Son başbakansın, neden?' diyorlar...

Başbakan Binali Yıldırım, erken seçim kararıyla ilgili Çankaya Köşkü’nde açıklama yaptı. Meclis'e sunulan önergeyi imzaladıktan sonra konuşan Yıldırım, 2 yıllık zorlu süreçte görev yaptığını belirterek şöyle konuştu: "Son başbakan olarak 16 ay daha süreniz var neden erken seçime gidiyorsunuz” diye soruluyor bazen. Ülkemin geleceği milletimi geleceği benim şahsımın ikbalinden geleceğinden çok daha önemlidir.

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde açıklama yapıyor. Yıldırım'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

3 Kasım 2019'da yapılması gerekiyordu. Neden değişti bu tarih diye bazılarınız merak edebilir. 16 Nisan 2017'de yapılan halk oylamasıyla birlikte parlamenter sistem değiştirilmiş, halkımızın kabul oylarıyla Cumhurbaşkanlığı sistemi yerini almıştır.

3 Kasım'da seçimlerin yapılması yönünde partimiz tarafından irade beyan edilmesine rağmen, seçimlerine erkene alınması yönündeki beklenti azalmamış, artmıştır. Vatandaşlarımız bu değişikliğin bir an önce yürürlüğe girmesini beklemektedir.

2 YILI 5 CÜMLEYLE ÖZETLEDİ

İki yıla yakındır başbakan olarak görev yapıyorum. 2 yıl kısa bir süre olabilir ama Türkiye siyasi tarihinin çok önemli olaylarını yaşadığımız bir süre olarak akıllarda kalacaktır. Seçimleri de yaptıktan sonra 2023 hedeflerimize yönelik ülkemizde çalışmalar devam edecektir. Seçimlerin ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçimlere katılacak siyasi partilere başarılar diliyorum.

SON BAŞBAKAN OLARAK NEDEN...

"Son başbakan olarak 16 ay daha süreniz var neden erken seçime gidiyorsunuz” diye soruluyor bazen. Ülkemin geleceği milletimi geleceği benim şahsımın ikbalinden geleceğinden çok daha önemlidir. Bundan sonra da milletim için çalışmaya devam edeceğim.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN