Başbakan Yıldırım'dan Alman Dışişleri Bakanı'na sert cevap | Son dakika

Başbakan Yıldırım'dan Alman Dışişleri Bakanı'na sert cevap | Son dakika

Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da Cuma namazı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Almanya Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklamalarına ilişkin Yıldırım, "Halt etmiş, kendi memleketinin işine baksın. Türkiye'ye ayar vermeye çalışmasın. Kimsenin Türkiye'nin içişlerine karışmaya hakkı yoktur" dedi.

Başbakan Yıldırım MİT'in Cumhurbaşkanına bağlanması konusunda; "Kurallar esastır, mevzuat içerisinde herkes kendisine verilen görevden sorumludur. Bu meseleyi Başbakan’a güvensizlik gibi yoruma tabi tutmak iyi değerlendirmeden yoksundur. Bizim kurumlarımızla herhangi bir sıkıntımız yok. Cumhurbaşkanlığına bağlı olması demek Başbakan’la hükümetle ilişkilerinin yok olması anlamına gelmiyor. MİT Müsteşarı ile ilgili tasarrufu artık Cumhurbaşkanı yapacak" dedi.

BU DEĞİŞİKLİK 16 NİSAN RUHUNA UYGUN

"MİT Müsteşarlığı'nın yasasıyla ilgili bir değişiklik oldu. MİT ile ilgili tasarrufu bundan böyle Cumhurbaşkanımız yapacak. 16 Nisan referandumunu da dikkate aldığımızda MİT Cumhurbaşkanlığı'na bağlanıyordu. Bu değişiklik 16 Nisan ruhuna uygun bir değişikliktir. Mevzuat içerisinde herkes kendine verilen görevi yapmak durumundadır. Bu meseleyi Başbakan'a güvensizlik gibi bir değerlendirmeye sokmak iyi niyetten yoksundur. Bizim kurumlarımızla ilgili bir sıkıntımız yok. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olması demek Başbakanlık ve hükümetle ilişkilerinin yok olması anlamına gelmiyor. Bu değişiklik sadece MİT Müsteşarı'nın atanması ve görevden alınmasıyla ilgili hususları kapsıyor. Değişiklik yaparsanız o değişiklikle ilgili diğer hususlar da otomatik olarak gerçekleşmiş olur. Bu değişikliği detaylı olarak incelerseniz istihbaratın daha derli toplu, kapsamlı bir şekilde yer aldığını görürsünüz.

GÖREVE İADE EDİLENLER

Başbakan Yıldırım, KHK ile göreve iade edilen kişiler ile ilgili "Bu kişilerin terör örgütleri ile ilişkisi olmadığı tespit edildi" değelendirmesinde bulundu.

TEK TİP KIYAFET

Adalet Bakanlığımız tek tip kıyafetle ilgili çalışmalarını tamamlayamadı. Çalışmlar devam ediyor. Göreve iade etmeler kurumların yaptığı araştırma sonucu FETÖ veya terör örgütleriyle ilişkileri olmayan ve göreve iadesine karar verilen görevlileri kapsıyor.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI'NA SERT TEPKİ

Halt etmiş. Kendi işine baksın. İçişlerimize karışmaya hakkı yok. Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, "Türkiye AB üyesi olamaz" açıklamasını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN