Başkanların istifasına AK Partililerin yüzde 47.7'si destek veriyor

Başkanların istifasına AK Partililerin yüzde 47.7'si destek veriyor

Optimar Araştırma, son anketinde AK Parti’deki belediye başkanlarının istifalarını da vatandaşa sordu. Yüzde 44 bu kararları olumlu karşılarken yüzde 23 “Seçimle gelen seçimle gitmeliydi” diyor. AK Partililerin ise yüzde 47.7'si istifaları olumlu karşılıyor.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Optimar Araştırma’nın İstanbul, Ankara, İzmir’in de aralarında bulunduğu 26 ilde bin 547 kişi ile yaptığı son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre, Türkiye’nin en önemli sorunları terör, işsizlik, eğitim ve ekonomi olarak ortaya çıkarken, bunları “Kim çözer” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 42.2, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu cevabını verenlerin oranı ise yüzde 13.1 oldu. Halk, Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’ çıkışının ardından başlayan AK Partili belediye başkanlarının istifa sürecine de yüzde 44’le olumlu bakıyor. Yüzde 23.2 istifalara karşı çıkıyor. AK Partililer arasında “istifaları olumlu karşılıyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 47.7 oldu. CHP ve MHP’de ise bu oran sırasıyla yüzde 45.9 ve 33.3 oldu.

17-11/01/0211krr09a.jpg

SİYASİ GERİLİM VAR

Katılımcılara “Sizce Türkiye’de siyasi bir gerilim var mı?” sorusu da yöneltildi. Yüzde 71.1 soruya “Evet” cevabını verirken “Hayır” diyenlerin oranı 22.8’de kaldı. AK Partililer arasında ‘evet’ diyenler ise 55.3 oldu. CHP’lilerden yüzde 83.8’i, MHP’lilerden de yüzde 84’ü aynı cevabı verdi.

SORUNU ERDOĞAN ÇÖZER

Gerilimi kim çözer?” sorusuna yüzde 35.9 Erdoğan, yüzde 15.2  Kılıçdaroğlu, yüzde 7.6 Meral Akşener, yüzde 4.6 Devlet Bahçeli cevabını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN