Başkanlık için sandık göründü

Başkanlık için sandık göründü

Başkanlık sistemi için sandık göründü. Açıklama Başbakan Yıldırım’dan geldi: Anayasa teklifi kısa süre içinde Meclis’e sunulacak. TBMM ister 367 ile kabul etsin ister 330’la kabul etsin, her iki halde de son onayı millete götüreceğiz.

AK Parti başkanlık sistemi için harekete geçiyor. Açıklama Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Yıldırım, hazırlanacak anayasa teklifinin kısa süre içinde Meclis’e sunulacağını söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önceki gün başkanlık sistemine ilişkin yaptığı açıklamaya değinen Yıldırım, “Devletten ve milletten yana tavır koyan Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Ülke ve gelecek için örnek bir davranış sergiliyor” dedi.

VAZGEÇİLMEZ İHTİYAÇ

“Türkiye fiili durumu hukuku durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir” diyen Yıldırım, şunları söyledi: “Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak, istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacıdır. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde başta olmak üzere, diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis’e getirecek ve onayına sunacak. Meclis, ister 367 ile kabul etsin, ister 330’la kabul etsin, her iki halde de son onayı millete götüreceğiz.”

FETÖ İLE MÜCADELE

Yıldırım, FETÖ ile mücadelede mağduriyet tartışmalarına da değindi. “Anamuhalefet partisi bize cevap veriyor, ‘Ben mağdur edebiyatına bakmam, bunların haklarını savunmaya devam edeceğim’ diyor. Et kardeşim. FETÖ’cülerle senin muhabbetin iyiyse bana ne. Ben millete, milletin hakkına bakarım” diyen Yıldırım şöyle devam etti: Bunlara sahip çıkmak, milletin geleceğine, milletin 15 Temmuz’da ortaya koyduğu bu kahramanlığa karşı en büyük saygısızlık. Bu siyaset değil, siyasetimizi meydanlarda yapalım, vatandaşa ne anlatacaksak anlatalım ama bu ülkeyi yıkmak isteyenlere arka çıkmak hiçbir şekilde izah edilemez.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN