BDDK Başkanı: Hükümet kurulursa kurlar düşer

BDDK Başkanı: Hükümet 
kurulursa kurlar düşer

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, kısa zamanda hükümetin kurulması halinde kurlardaki yükselme ve birtakım belirsizliklerin azalacağına dikkat çekti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, son günlerde yurt içinde yaşanan siyasi gelişmeler ve yükselişe geçen kurlarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

BDDK olarak, gelişmelere göre tedbir alacaklarını ifade eden Akben, kırılganlık ve volatilite anında ne yapılması gerektiğini ekonomi birimleriyle değerlendireceklerini kaydetti.

Konuyla ilgili olarak Akben, "Hatta bugün Merkez Bankasıyla yine bir toplantımız olacak. Basel kriterleri çerçevesinde uyumsuz olduğumuz alanlarla ilgili onların da ilgi alanına giren konularda ne yapılabiliri ele alacağız" dedi. 

"Şu anda bankaları olumsuz etkilemez"

Bankacılık sektörü alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu, yabancı ilgisinin sürdüğünü ifade eden Akben, “Fed'in faiz kararının ne olacağı konusunda belirginlik yok. Eylül ayında Fed'in faiz artırım beklentisi yüzde 100 değil, yine bu tarih esnetilebilir” diye konuştu.

"Kısa zamanda hükümet kurulur, belirsizlikler ortadan kalkarsa, kurlardaki yükselme veya birtakım belirsizliklerin de daha makul seviyelere geleceğine inanıyorum" diyen Akben, kurlar arttığında ve birtakım beklentilerde zayıflamalar olduğunda doğal olarak bazı gelişmelerin yaşanacağına işaret etti.

Bunların şu anda bankaları olumsuz etkileyecek durumu olmadığını vurgulayan Akben, “Şu andaki gidişatımız da bu bağlamda iyi seviyelerde" dedi. 

Türkiye’nin şu anda bankalarına kaynak aktarmayan nadir ülkelerden birisi olduğuna dikkat çeken Akben, “Bankalara kaynak aktarmak gibi bir sorunumuz da yok, böyle bir beklentimiz de yok" diye konuştu. 

"Bank Asya işlemleri hukuki çerçevede devam ediyor"

Öte yandan, Akben, Bank Asya ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Bank Asya sürecinin hukuki çerçevede sürdürüldüğünü vurgulayan Akben, kim ya da hangi banka olursa olsun, bu şartlarda aynı uygulamanın yapılacağının altını çizdi. 

Belgelerin hala tamamlanmadığını dile getiren Akben, “Kimsenin spekülasyonlara prim vermemesini diliyorum. Biz hukuken, yasal olarak ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

Yeni banka yolda 

BDDK Başkanı Akben,  katılım bankacılığının sektör içindeki payını ilk olarak yüzde 20'lere çıkarma hedefleri olduğunu ve yakında Vakıf Katılım'ın devreye gireceğini belirtti.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN