BDDK'dan Ziraat Katılım Bankası'na izin çıktı

BDDK'dan Ziraat Katılım Bankası'na izin çıktı

Vakıf Katılım Bankası’na Mart ayının başında faaliyet izni çıkmasının ardından, Ziraat Katılım Bankası da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) izni aldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Ziraat Katılım Bankası’na faaliyet izni verdi. 

Katılım bankacılığı ile ilgili olarak ilk adımı atan Ziraat Katılım Bankası’nın sermayesi 650 milyon TL’yi bulurken; Vakıf Katılım Bankası, 300 milyon dolar karşılığı TL sermaye ile Mart ayında BDDK’dan faaliyet izni almıştı. 

Sektöre bir oyuncu daha geliyor

Öte yandan, Halkbank’ın 2014’ün Aralık ayında başlattığı ve 2015 yılının dördüncü çeyreğinde tamamlamayı planladığı katılım bankası kurma sürecinde başlangıç sermayesi 1 milyar lira olarak açıklanmıştı. Sektördeki katılım bankalarının sermayesinden daha yüksek bir rakam duyuran Halkbank dışında, sermayede liderlik Türkiye Finans Bankası’nda bulunuyor. Bu kapsamda Kuveyt Türk’ün sermayesi 2,2 milyar iken, Albaraka ve Bank Asya’nınki ise 900 milyon lira olarak göze çarpıyor. 

Bank Asya’nın sektörde yarattığı tedirginlik nedeniyle katılım bankacılığı sektörü, geçtiğimiz yıl yerinde saymış hatta kârında yüzde 90’ın üzerinde azalma yaşamıştı. 

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN