Bekir Bozdağ'dan Kandil açıklaması: Operasyonlar devam edecek

Bekir Bozdağ'dan Kandil açıklaması: Operasyonlar devam edecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "(Kandil) TSK geçmişte de operasyonlar yaptı, bundan sonra da ihtiyaç duydukça karadan ve havadan bu operasyonlar devam edecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, "TSK geçmişte de operasyonlar yaptı, bundan sonra da ihtiyaç duydukça karadan ve havadan bu operasyonlar devam edecektir" dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Kandil'e her an operasyon olabilir. Kuzey Irak'ta operasyonlar uzun süredir sürüyor. Kandil terör yuvası. TSK Kandil'e geniş kapsamlı havadan operasyonlar yaptı. İhtiyaç duyulduğu takdirde yine havadan ve gerekirse karadan operasyon yapılacaktır. Seçim var diye beklemek olmaz. Kandil'e bir operasyon yapabiliriz dediğimiz zaman Kandil'den önce CHP'den ses geliyor. Onların avukatlığını yapmak CHP'ye kalmış.

Afrin bölgesine harekatı yaptığımızda da önce karşı çıktılar sonra vatandaşın desteğini görünce geri adım attılar. Biz bunları Irak hükümetiyle konuşuyoruz, konuşmadan yapmamız mümkün değil. Uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımız var. Irak hükümeti tam kontrol etmiş olsa oraya ayrıca bir harekat yapmamıza gerek kalmaz.

MÜNBİÇ'TE YOL HARİTASI

Çok net bir takvim var. 90 günü açık şekilde planlandı, neler ne zaman yapılacak, hepsi tespit edildi.

Bu, sadece Münbiç'le de kalacak bir şey değil. Fırat'ın doğusu da PKK, YPG, PYD'li teröristlerden temizlenecektir. Biz Fırat'ın doğusunun da Münbiç'teki gibi siyasi bir anlaşmayla çözüme kavuşturulmasını elbette öncelikli addederiz. Eğer buralar terör örgütlerinden temizlenmezse, terör tehdidi devam ederse, Türkiye'nin kendi milli güvenliğini koruma, kendine yönelen terör tehdidini yok etme hakkı vardır. Bu hakkımızı kullanmakta tereddüt etmeyiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN