Bekir Develi kimdir kaç yaşında ve nereli? TRT1 iftar programı sunucu Bekir Develi'nin hayatı

Bekir Develi kimdir kaç yaşında ve nereli? TRT1 iftar programı sunucu Bekir Develi'nin hayatı

Asıl mesleği Almanca Öğretmenliği olan Develi, TRT1 ekranlarında sunduğu iftar programı ile tanınıyor. Peki, Bekir Develi kimdir kaç yaşında ve nereli? KARAR.COM olarak TRT1 iftar programı sunucu Bekir Develi'nin hayatına dair detayları okurlarımız için hazırladık…

Hem gülen yüzü hem de samimi tavırlarıyla izleyenlere iftar saatinde manevi bir hava yaşatmayı başaran Bekir Develi, 5 Stand-up gösterisi yapmış, 2 de kitap çıkarmıştır. İletişimin her alanında aktif olan Bekir Develi’nin hayat hikâyesi ile ilgili merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik…

BEKİR DEVELİ KİMDİR KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Bekir Develi, 4 Haziran 1975 tarihinde Almanya Bielefeld doğmuş, ilkokulu Almanya’da alırken, Ortaokul ve Lise eğitimini ise ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelerek Adana’da tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’ne kaydolan Develi, burada Almanca Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur.

Develi, her ne kadar Almanca Öğretmenliği bölümünden mezun olsa da eğitimine dair bir işte çalışmamış, kuyumculuk, ütücülük, eskimo satıcılığı, tiyatro oyunculuğu, ticaret ve radyo spikerliği gibi pek çok farklı iş alanında çalışmıştır. 1990’lı yıllarda Adana’da yayın yapan Özel FM adlı radyoda programlar yapan, Samanyolu TV’de Yola Düşenler adlı gezi programını sunan Bekir Develi gezi, belgesel ve yarışma programları da sundu. Seminer ve konferanslar da veren Develi, TRT 1 ekranlarında yayınlanan Ramazan Sevinci adlı programı sunuyor.

Bugüne kadar pek çok farklı amatör tiyatro grubu ile sahneye çıkan Bekir Develi oyunculuk eğitimi de almıştır. Kendinin yazıp sahnelediği 5 Stand-up gösterisi vardır.

Develi’nin son projeleri arasında TRT 1 ekranlarında yayınlanan Bekir Develi ile Annemin Yemeği isimli programın sunuculuğu bulunmaktadır. Şimdiye kadar 15 televizyon programı yapmış, bazı televizyon programlarının da canlı sunumunu üstlenmiştir. Aslen Adana’lı olan Bekir Develi, evli ve 2 çocuk sahibidir.

Sunduğu programlardan bazıları;
El Alem Ne Der? Seçmen Ne Der?, Kardeşlik Sofrası, Arife Tarif, Anadolu Gezgin, Bayram Şekeri, Sütlü Kahve, İstanbul’da Ramazan, Gez Göz Arpacık, Dünya’da Ramazan, Kim Bilecek, Ramazan Sevinci, Annemin Yemeği ve Keşif Zamanı.

BEKİR DEVELİ’NİN KİTAPLARI

Bekir Develi, Allah Cümlemizi Korusun isimli ilk kitabını 2018 yılında, Hayati İnanç ile birlikte hazırladığı “Fabrika Ayarı” kitabını ise 2020 yılının Şubat ayında çıkarmıştır.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN