Belediyeler yine devre dışı bırakıldı: Afetzedelere de yardım edemeyecekler

Belediyeler yine devre dışı bırakıldı: Afetzedelere de yardım edemeyecekler

Belediyelerin başlattığı yardım kampanyalarının durdurulması büyük tartışma yaratırken, dikkat çeken karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, afetzedeler için gerek görülmesi halinde AFAD koordinasyonunda insani yardım kampanyası başlatılabilecek. Belediyeler tarafından toplanan yardımların aktarılmasını yine AFAD duyuracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, deprem sonrası zarar gören afetzedeler için insani yardım kampanyasının başlatılması hakkında ekli karar yürürlüğe konuldu.

Buna göre, afetzedeler için gerek görülmesi halinde AFAD koordinasyonunda insani yardım kampanyası başlatılabilecek. 

HESAPLARI AFAD DUYURACAK

Kampanyalar kapsamında valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla kamu bankaları veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar AFAD tarafından duyurulacak. 

NE OLMUŞTU?

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri koronavirüs nedeniyle yardım kampanyaları düzenlemiş, bu yardım kampanyalar daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklerden izinsiz düzenlenemeyeceği gerekçesiyle durdurulmuştu.

İstanbul ve Ankara'daki yardım kampanyaları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Devlet içinde, devlet olmanın anlamı yoktur. Bu bakımdan, şu anda bu kampanyalar sadece devletimizin açıkladığı birimler tarafından yürütülmektedir. Belediyeler böyle kampanyalar açacak olursa, devlet içinde devlet olur. Yasalar da buna müsaade etmiyor" ifadelerini kullanılmıştı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yardım toplanmasını yasaklayan İçişleri Bakanlığı genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN