Beşar Esad eşi Esma Esed ile kilisede ortaya çıktı, selfie çektirdi

Beşar Esad eşi Esma Esed ile kilisede ortaya çıktı, selfie çektirdi

Suriye'de katliamlarını sürdüren Beşar Esad eşi esma Esad ile birlikte günler sonra ilk kez ortaya çıktı. Esed çifti başkent Şam'da bir kiliseyi ziyaret edip ilahi ve şiirleri dinledi. İkili daha sonra orada bulunanlarla selfie çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ülkesini 4 yıldır katliamlarla kan gölünü çeviren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad eşi Esma Esad ile başkent Şam’da Notre Dame de Damas Kilisesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Devlet televizyonlarında yayınlanan görüntülerde Esad çifti Noel hazırlıkları yapan koroyu dinledi. Daha sonra Esad çifti kilisedeki cemaatle selfie çektirdi. 

15-12/19/5675462904207c2c30ec60de.jpg

Esad burada koronun söylediği ilahileri ve şiirleri dinledi. Esad çifti halkla bol bol fotoğraf çektirdi.

15-12/19/5675463fcbbf342b946b647b.jpg
Kilise, isyancıların elindeki Jobar semtinden sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Jobar’a son dönemde özellikle Rus kuvvetleri düzenli hava saldırıları gerçekleştirdi.

5 yılda yüz binlerce kişi öldü, milyonlarcası mülteci oldu

Suriye'de 5 yıldır süren savaşta Esad güçleri yüz binlerce sivili katletti. Savaş nedeniyel çoğu Türikye'ye olmak üzere milyonlarca Suriyeli göç etti. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Suriyeli sığınmacı sayısı 4 milyonu aştı. Suriye'de ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının da en az 7,6 milyon olduğu kaydedildi.

Sığınmacıların neredeyse yarısı Türkiye'de

Suriyeli sığınmacı sayısının yıl sonunda 4 milyon 270 bine ulaşmasının beklendiği ifade edildi. Haziran 2015'te 24 bin Suriyeli sığınmacının Türkiye'ye giriş yaptığı, Türkiye'nin dünyanın en fazla sığınmacı ağırlayan ülkesi olduğu ve Suriyeli sığınmacıların yüzde 45'inin burada bulunduğu belirtildi.

Esad'ı Rusya destekliyor

Muhalifler karşısında köşeye sıkışan Esad'ın imdadına Rusya yetişti. İran destekli rejim güçlerine havadan yaptığı bombardımanlarla destek veren Rus uçakları yüzlerce sivili öldürdü. IŞİD'le mücadele bahanesiyle muhalifleri bombalayan Rusya, Esad'ın elini rahatladı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN