Beştepe: Erdoğan ABD'li heyeti kastetti, Pence ile görüşecek

Beştepe: Erdoğan ABD'li heyeti kastetti, Pence ile görüşecek

Erdoğan'ın Skynews muhabirinin sorusu üzerine medyaya "Pence ve Pompeo ile görüşmeyecek" şeklinde yansıyan sözlerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ından açıklama geldi. Açıklamada Erdoğan'ın soru üzerine Ankara'da bulunan Amerikan heyetini kastettiği, ABD Başkan Yardımcısı Pence ve Dışişleri Bakanı Pompeou'nun kabul edileceği belirtildi.

Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulması yönünde Türkiye'yi ikna etmek için yarın Ankara'ya gelecek olan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in sözcüsü, "Pence, Erdoğan'ın görüşmeyi reddetmesine rağmen Ankara'ya gidecek" açıklamasında bulundu.

Bu açıklamanın hemen ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan da açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: 

Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün @SkyNews kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır.

Son dakika haberinin ayrıntıları birazdan...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN