Beytullah Eroğlu’nun hayatı özel bir ayakkabıyla değişti

Beytullah Eroğlu’nun hayatı özel bir ayakkabıyla değişti

Paralimpik yüzmede Avrupa şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğüyle Türkiye’nin göğsünü kabartan Beytullah Eroğlu’nun 13 santim kısa olan ayağı için özel ayakkabı bir tasarlandı. Eroğlu, “Bu ayakkabı hayatımı kolaylaştırmak için yapılan en özel ayakkabı” dedi.

Şampiyon engelli sporcu Beytullah Eroğlu’nun hayatı özel bir ayakkabıyla değişti. Ayakkabı sayesinde artık düz yürüyebilen Eroğlu, 2017’de düzenlenecek dünya şampiyonasında daha iyi bir performans ortaya koymayı hedefliyor. Doğuştan 2 kolunun olmadığını, sol bacağının diğerinden 13 santimetre kısa olması nedeniyle günlük işlerini görmekte zorluk çeken Eroğlu, tanıştığı Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Süleyman Gürsoy sayesinde hayatının değiştiğini söyledi. Özel tasarım sayesinde belindeki ağrıların azaldığı belirten Eroğlu, şunları kaydetti: “Ayağıma göre özel bir ayakkabı tasarladılar. Bu ayakkabıyı giydikten sonra hayatım kolaylaştı. Artık düz yürüdüğüm için belim ağrımıyor. Eskiden yana yatarak yürüdüğüm için diğer ayağıma fazla yük biniyordu. İsteğim üzerine ayakkabıya cep telefonumu koyabileceğim cep de yapıldı. Çaldığında telefonu ayağımla rahatlıkla çıkartıp, kulağıma götürüp konuşabiliyorum. ”

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Süleyman Gürsoy ise “Ayakkabı sayesinde Beytullah’ın vücudu denge kazandı. Giydiği günden beri ayakkabıyı ayağından hiç çıkarmadı. Öte yandan Beytullah, ayakkabıya koyulan özel bir mekanizma sayesinde cep telefonuyla rahatça konuşabiliyor. Bu özel ayakkabıları daha iyi tasarlayabilmek için Belçika’da bir firmayla temasa geçmeyi planlıyoruz. Beytullah gibi arkadaşlara yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

HEDEFİM 2017’DE YİNE ŞAMPİYON OLMAK

Özel ayakkabı sayesinde günlük yaşamı kolaylaşan engelli şampiyon yüzücü Beytullah Eroğlu, sıradaki yüzme hedeflerini de anlattı. Paralimpik yüzmede Avrupa ikinciliklerinin ardından 2011 yılında Berlin’de Avrupa şampiyonu olduğunu, 2015’te de dünya üçüncülüğünü elde ettiğini anımsatan Eroğlu, “Şimdiki rotam 30 Eylül 2017’de Meksika’da yapılacak dünya şampiyonası. Hazırlıklara başladım. Burada da hedefim dünya şampiyonu olmak”  ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN