Biden, 2020 Tokyo Olimpiyatı ile ilgili kararın 'bilime dayalı olması gerektiğini' söyledi

Biden, 2020 Tokyo Olimpiyatı ile ilgili kararın 'bilime dayalı olması gerektiğini' söyledi

ABD Başkanı Joe Biden bir radyo programına verdiği demeçte, koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yapılmasına ilişkin herhangi bir kararın bilime dayalı olması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunlarının başlamasına altı aydan kısa bir süre kaldı. 

Geçen Pazar günü Super Bowl'un devre arasında Westwood One Sports radyo programında konuşan Biden, Oyunların aylarca sıkı hazırlık yapan sporcular için yapılmasını umduğunu söyledi. 

Başkan Biden, "Japonya başbakanıyla konuştum, Oyunları güvenli bir şekilde açacak, onun için çok çalışıyor ve bence güvenli olsun ya da olmasın, kararın bilime dayanması gerektiğini düşünüyorum. bu gerçekleşecek, ”dedi 

Ocak ayında göreve gelen Biden, koronavirüs nedeniyle sporcuların yarışamamasını düşünmekten nefret ettiğini söyledi.

“Dört yıl boyunca olimpiyatlar için çalışan sporcuların aniden bu fırsatı kaybettiklerini hayal edin çok acı bir durum ama bunu bilime dayalı olarak yapmalıyız, biz bilime dayalı bir yönetimiz, bence dünyanın geri kalanı da orada olacak umarım oynayabiliriz, umarım mümkün olur." diye sözlerine ekledi.

Öte yandan Japon hükümeti ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), sıkı tedbirler altında ve seyircisiz olma ihtimali de göz önüne bulundurarak Tokyo Olimpiyatları hazırlık çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Olimpiyatlar 23 Temmuz'da başlayacak ve 8 Ağustos'a kadar sürecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN