Biden aşı üretimi için 'savunma yasasına' başvurabilir

Biden aşı üretimi için 'savunma yasasına' başvurabilir

ABD’nin seçilmiş Başkanı Biden’ın yeterli aşının sağlanması için Savunma Üretim Yasası'na başvuracağı iddia edildi.

ABD’de Joe Biden’ın oluşturduğu Kovid-19 Danışma Kurulu’nda yer alan viral hastalıklar uzmanı Celine Gounder, ocak ayında başkanlık görevini devralmaya hazırlanan Biden’ın koronavirüse karşı yeterli aşının sağlanması için Savunma Üretim Yasası'na başvuracağını ileri sürerek, “Onun Savunma Üretim Yasası'na başvurduğunu göreceksiniz" dedi. 

Biden’ın yasayı kullanarak ne amaçladığına değinen Gounder, “Buradaki fikir, kişisel koruyucu ekipmanın, test kapasitesinin ve aşılar için hammaddelerin yeterli tedarikte üretildiğinden emin olmaktır" dedi. 

VAKALAR VE CAN KAYIPLARI ÖNLENEMİYOR 

ABD’de toplam vaka sayısı 19 milyon 589 bin 952’ye, toplam can kaybı ise 341 bin 332’ye ulaştı. 

SAVUNMA YASASI NEDİR?  

Savunma Üretim Yasası, ABD’de başkanın şirketleri ulusal güvenlik için üretime öncelik vermeye zorlamasına izin veren savaş zamanı üretim yasasıdır. Yasa ile ABD'nin üreticilerin aşıları üretmek için ihtiyaç duyduğu bileşenleri ve özel ürünleri güvence altına alması sağlanabiliyor. 

                                          

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN