Biden, Trump'ın verdiği izni anında kaldırdı

Biden, Trump'ın verdiği izni anında kaldırdı

ABD Başkanı Trump, bazı Avrupa ülkeleri ve Brezilya'ya Kovid-19'dan dolayı uygulanan seyahat yasağını kaldırdığını açıkladı. Yarın görevi devralacak Joe Biden ise, Trump'ın kaldırdığı Kovid-19 seyahat yasağını uygulamaya devam edeceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 Mart ayında Şengen bölgesinde yer alan Avrupa ülkelerinin yanı sıra İngiltere, İrlanda ve Brezilya'dan ABD'ye seyahat eden yabancı ülke vatandaşlarına getirilen seyahat yasaklarını kaldırdığını açıkladı. Trump'ın bu açıklamasının üzerinden çok geçmeden, başkanlık koltuğuna yarın oturacak Joe Biden'dan, yasağın süreceğine dair açıklama geldi.

Trump yasağın kaldırılmasına yönelik imzaladığı genelgede, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC), 26 Ocak'tan itibaren dış hatlardan seyahat eden tüm yolculardan "negatif" Kovid-19 test sonucu isteyeceğini anımsattı.

CDC'nin bu uygulamasının, sağlık açısından güvenliğin sağlanması adına yeterli olduğunu belirten Trump, bu tarihten itibaren söz konusu ülkelere yönelik yasakların da kalkacağını kaydetti. 

BIDEN YASAĞI SÜRDÜRECEK

Biden, Başkan Trump'ın seyahat yasağını kaldırma kararına karşı çıkarak, söz konusu yasakları kendi yönetiminin sürdüreceğini açıkladı. 

Biden'ın, Beyaz Saray Sözcülüğüne seçtiği Jen Psaki, Twitter hesabından, "Sağlık ekibinin tavsiyesi doğrultusunda yönetimin söz konusu (seyahat) kısıtlamaları 26 Ocak'ta kaldırma gibi bir niyeti yok, aksine Kovid-19'un yayılmasını önlemek için uluslararası seyahat konusundaki halk sağlığı önlemlerini artırmayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN