Biden: Trump’ın yemin törenine katılmaması güzel

Biden: Trump’ın yemin törenine katılmaması güzel

ABD’de 20 Ocak'ta yemin ederek başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Biden, "Trump’ın yemin törenine katılmaması iyi bir şey" yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından 3 Kasım başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın 20 Ocak'taki yemin törenine katılmayacağını açıklamıştı.

Trump paylaşımında, “Soran herkese, 20 Ocak'taki yemin törenine gitmeyeceğim” ifadesini kullanmıştı. 

Trump için "Başkan olarak hizmet etmeye uygun değil” yorumunu yapan Joe Biden, Trump’ın kararına ilişkin “Yemin törenine katılmaması iyi bir şey” açıklamasında bulundu. 

Yeni yönetimin Trump’ın suçlamalarına değil, koronavirüs salgınına ve ekonomiye odaklanacağını belirten Biden, “Kabinede kadınlara da erkekler kadar yer verilecek. Ayrıca azınlıklar da Kabine’de her zamankinden daha fazla olacak” dedi. 

Mike Pence ile ilgili de açıklamalarda bulunan Biden, “Başkan Yardımcısı Mike Pence, yemin törenine gelmek isterse hoş karşılanır” şeklinde konuştu. 

NE YAŞANDI?  

ABD Kongresi, 6 Ocak'ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken, ABD Başkanı Trump Beyaz Saray'ın önünde miting düzenlemişti. 

Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra Kongreye yürümüş ve Kongre binasına girmeye çalışmıştı. 

Polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken, göstericilerden bir kısmı barikatları aşıp Kongre binasına girmişti. 

Olaylara müdahale etmek üzere Kongreye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş ve Pentagon tüm Washington Ulusal Muhafızlarını aktif hale getirdiğini duyurmuştu. 

Kongredeki olaylar kontrol altına alındıktan sonra ortak oturum yeniden başlamış ve Seçilmiş Başkan Joe Biden'ın seçimi kazandığı tescillenmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN