Biden’dan ‘Obamacare’ hamlesi! Trump'ın izleri sağlık sisteminde de siliniyor

Biden’dan ‘Obamacare’ hamlesi! Trump'ın izleri sağlık sisteminde de siliniyor

ABD Başkanı Biden, salgın nedeniyle sağlık sigortasına ihtiyaç duyan vatandaşlar için ‘Obamacare’ sistemini geri getiren kararnameyi imzaladı. Biden, "Bugün bu kararnameleri, Trump'ın ülkede yarattığı hasarı ortadan kaldırmak için imzalıyorum" ifadesini kullandı.

ENSAR TEKİN | KARAR.COM

ABD Başkanı Joe Biden pandemi nedeniyle sağlık sigortasına ihtiyaç duyan Amerikalılar için ‘Obamacare’ sağlık destek uygulamasını yeniden getiren kararnameyi imzaladı. 

Washington Post’un Beyaz Saray’daki kaynaklarına dayandırdığı habere göre Biden, hem seçim kampanyasında dile getirdiği sağlık yardımlarını arttıracağı sözünü yerine getirmek, hem de koronavirüs pandemisinde sigortaya ihtiyaç duyan kişilere özel bir kayıt fırsatı açmayı planlandığı belirtildi. 

"TRUMP'IN HASARINI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN İMZALIYORUM"

Biden, "Obamacare" olarak bilinen sağlık sistemini geri getirerek, Sağlık Bakanlığı’nın sitesindeki sağlık sigortası kayıt kısmını yeniden hizmete açmış oldu.   

Kararname imzalayan Biden, Oval Ofis'te yaptığı konuşmada, "Bugün bu kararnameleri, Trump'ın ülkede yarattığı hasarı ortadan kaldırmak için imzalıyorum" ifadesini kullandı.

TRUMP DİRENMİŞTİ 

Kovid-19’un büyük iş kayıplarına neden olması ve sigortasız Amerikalıların sayısını arttırmış olmasına rağmen Trump yönetimi pandemide sigortasız kişiler için "özel bir kayıt dönemi" yetkisi verme çağrılarına direndi. 

Kendisinin defalarca yapmaya söz verdiği "Obamacare" i yürürlükten kaldırıp değiştirememesi, eski Başkan Donald Trump’ın hayal kırıklıklarından birisi olurken Beyaz Saray, konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.  

MİLYONLARCA İNSANI İLGİLENDİRİYOR 

Eski başkan Obama döneminde çıkartılan sağlık hizmetleri kanunu, 23 milyondan fazla insanı ilgilendirirken Güney eyaletleri kapsam dışında tutuldu. 

Kararname 36 eyalete hizmet veren federal sigorta sistemi HealthCare.gov'u doğrudan etkileyeceği ifade edilirken pandemi nedeniyle federal sigorta sistemine kayıt yaptıran kişi sayısı yüzde 7 arttı. 

Beyaz Saray Basın sözcüsü Jen Psaki, "Başkan Biden, prensip olarak insanların sağlık hizmetlerine erişiminin zor olması gerektiğine inanmıyor," dedi. 

Kaiser Aile Vakfı'nın tahminlerine göre, pandemiden önce sigortasız 28 milyon Amerikalıdan 16 milyondan fazlası, sağlık yasası aracılığıyla bir tür destek sigortasından yararlanmaya hak kazandığını açıkladı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN