Bilgisayarı kırmak telekulakçı savcıyı kurtaramadı

Bilgisayarı kırmak telekulakçı savcıyı kurtaramadı

FETÖ’cü polislere yasadışı dinlemeler yaptıran eski Ankara Başsavcıvekili Görüşen’in kendisini almaya gelen polisleri görünce içinde örgüt bağlantıları olan dizüstü bilgisayarını lojmanın balkonundan attığı ortaya çıktı.

Gaziantep Başsavcılığı’nca FETÖ’nün ‘yargı yapılanması’ kapsamında eski Ankara Başsavcıvekili tutuklu Hüseyin Görüşen hakkında ‘silahlı terör örgütü yönetme’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezasının istendiği iddianame 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Dosyada, tutuklu sanık Görüşen’in, Ankara Başsavcıvekili olduğu dönemde, örgütün ‘emniyet yapılanması’ndaki üyeleriyle, görevden uzaklaştırmak istedikleri şahıslar hakkında sahte belge düzenleyerek, örgüt tarafından verilen emirlere itaat ettikleri, bu amaçla yürütülen soruşturmalarda usule aykırı işlemler yaptıklarının belirlendiği kaydedildi. Sanık Görüşen’in, usulsüz dinleme kararları da aldırdığı belirtilen dava dosyasında ifadelerine sanığın bir dönem örgütün sohbetlerine katıldığı belirtildi. Dosyada sanığın, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından lojmana gelen polisleri görünce evdeki dizüstü bilgisayarı pencereden attığı belirtilerek, Görüşen’in bu konuya ilişkin ciddiyetten uzak ifadesine yer verildi. Örgütle bir bağının olmadığını öne süren Görüşen’in, görev yaptığı Gaziantep’teki hakimler savcılar lojmanına 17 Temmuz’da düzenlenen operasyonda ele geçirilen dizüstü bilgisayarla ilgili, “Oğlum internetten müstehcen görüntüler izledi. Polis incelemesinde ortaya çıkacağı için pencereden fırlattım” dediği belirtildi. Eski Özel Yetkili Savcı olan Görüşen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın usulsüz bir şekilde ifadeye çağırarak devlet krizine neden olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN