Bilim Kurulu 'sokağa çıkma yasağı'nı tavsiye etmedi

Bilim Kurulu 'sokağa çıkma yasağı'nı tavsiye etmedi

Bakanlar Toplantısı'nda görüşülecek Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri arasında 'sokağa çıkma yasağı'nın yer almadığı öğrenildi. Tavsiyeler arasında restoranların, kıraathanelerin ve okulların kapatılması yer alıyor.

Bilim Kurulu ile yapılan toplantının ardından konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gereken kısıtlayıcı tedbirlerin tüm detaylarıyla masaya yatırıldığını, hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edileceğini söyledi.

Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, Bilim Kurulu kaynakları, restoranların salgının başlarında olduğu gibi 'al-götür', 'paket servis' şeklinde hizmet vermesinin tavsiye edildiğini söyledi. Kurul üyeleri, restoranlarda masaların seyreltilmediği, mesafelere uyulmadığı ve bu yüzden çok fazla temas olduğu görüşünde.

'SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI' TAVSİYELER ARASINDA YER ALMIYOR

Kurulun tavsiye kararları arasında kıraathane ve nikah törenlerine yönelik önlemler de yer aldı. Bu kapsamda kurul, oyun oynamanın koronavirüs salgını nedeniyle yasak olduğu kıraathanelerin bir süre kapatılması yönünde tavsiye kararı verirken, genelgeye rağmen düğünlerin nikah adı altında yapılmasına karşı da daha somut adımların atılmasını da tavsiye etti.

Sokağa çıkma yasağının bulunmadığı tavsiye kararları arasında okulların açılmasının bir süre daha ertelenmesi de yer aldı. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları, bugün kabine toplantısında ele alınacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN