Bill Gates'ten tarım girişimi: En büyük toprak sahibi oldu

Bill Gates'ten tarım girişimi: En büyük toprak sahibi oldu

Bill Gates, toplamı bin kilometreye yaklaşan tarım arazileriyle birlikte ABD'deki en büyük tarım arazisi sahibi oldu.

Microsoft’un kurucusu ve milyarder Bill Gates ABD’de en büyük tarım arazisine sahip kişi oldu.

Gates’in portföyünde 979 kilometrekare tarım arazisi (Yaklaşık 979 bin dönüm) ve 109 kilometrekare (Yaklaşık 109 bin dönüm) civarında diğer kullanım arazileri yer alıyor. Böylece, Gates'in ABD'deki toplam arazi varlığı 1 milyon dekarın üzerine çıkıyor.

Gates’in holdingine ait en büyük araziler Louisiana ve Arkansas’ta bulunuyor. Gates’in Washington’daki 64 kilometrekare büyüklüğündeki arazisinin değeriyse 171 milyon dolar civarında.

132 milyar dolar net varlığa sahip Gates’in kişisel varlığını yönetmek için kurduğu Cascade Investment doğrudan ya da dolaylı olarak bu arazilerin büyük bir bölümüne sahip.

2014 yılında Wall Street Journal’e röportaj veren Cascade’ın baş yatırım strratejisti Michael Larson, Bill Gates'in California, Illinois, Iowa, Louisana ve diğer eyaletlerde en azından 100 bin dönümlük bir tarım arazisi bulunduğunu söylerken tüm arazilerin toplamının Manhattan’dan 7 kat daha büyük olduğunu belirtiyor.

Gates’in bu kadar fazla tarım arazisine neden yatırım yaptığıysa hala gizemini koruyor.

Elon Musk, Aralık ayında dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Bill Gates'i tahtından ettikten sonra Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’u da geçerek dünyanın en zengin kişisi olmuştu.

Bill Gates ise şu anda dünyanı en zengin üçüncü kişisi konumunda bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN