Binali Yıldırım: PKK, Kürtlerin en büyük sorunudur

Binali Yıldırım: PKK, Kürtlerin en büyük sorunudur

Binali Yıldırım, terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, 'Bunlar kim öderse, ona hizmet ederler. Bunların Kürtlerle de alakası yoktur. PKK terör örgütü, Kürtlerin en büyük sorunudur. Bu ülkenin sorunudur' dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Konya'da Selçuk Üniversitesi'nin 2019-2020  Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende Binali Yıldırım'a üniversite tarafından fahri doktora payesi verildi.

'SURİYE'NİN TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK'

Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na değinen Yıldırım, Suriye'de barışın gelmesi için bu harekatın yapıldığını söyledi. Yıldırım, ''Amacımız bu topraklara barış getirmek, huzur getirmek, ülkemizin geleceğini teminat altına almaktır. Yoksa bizim yayılmacı bir politikamız yok. Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok'' dedi. 

'PKK, KÜRTLERİN EN BÜYÜK SORUNUDUR'

Terör örgütü PKK/YPG'ye tepki gösteren Yıldırım, şunları ifade etti: 

''Barış Pınarı Harekatı başlar başlamaz dünya ayağa kalktı. Dost bildiğimiz Avrupa, Amerika ve diğer ülkelerin bir çoğu terör sevicisi haline geldi. Türkiye'yi, Kürtleri öldürüyor şeklinde suçlamaya kalktı. Şunu bütün dünya bilmeli; Türkiye bir masumun, bir sivilin, kılına zarar gelmemesi için  azami gayret göstererek, bu operasyonları yapan bir ülkedir. Bizim hedefimiz Kürtler değil. Bizim hedefimiz, bölücü terör örgütüdür. Bunların ipinin ucu da başkalarının elindedir. Bunlar kim öderse, ona hizmet ederler. Bunların Kürtlerle de alakası yoktur. PKK terör örgütü, Kürtlerin en büyük sorunudur. Bu ülkenin sorunudur. Şimdi de 30 kilometrelik banttan bunlar çıkınca ne oldu ? Amerika talimat verdi; 'İnin Deyrizor'a petrol kuyularını bekleyin'. 100 dolara bunlar her şeyi yapmaya hazır, silahlı, kan dökücü alçaklardır.'' 

KONYA/DHA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN