Bir ayda 29 kadın cinayete kurban gitti

Bir ayda  29 kadın cinayete kurban gitti

Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen kadın cinayetlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Son bir ay içinde 29 kadın erkek şiddetine uğrayarak hayatını kaybetti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kasım ayı kadın cinayeti raporunu yayımladı. Bu rapora göre ülkemizde özellikle boşanmak isteyen kadınlar başta olmak üzere bir ay içinde 29 kadın cinayeti işlendi. 10 kadın ise şüpheli bir şekilde hayata veda etti.

Öldürülen 29 kadından 15’inin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 1’i ekonomik, 13’ü de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

Raporda "15 kadının hangi 'bahaneyle' öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur" denildi.

Kasım ayında öldürülen 29 kadının 10’u evli olduğu erkek, 5’i birlikte olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 4’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si akraba, 2’si babası, 1’i kardeşi, 1’i oğlu, 2’si tanıdık birisi tarafından öldürüldü. 1 kadının ölümüne sebep olan kişilerin yakınlık durumu tespit edilemedi.

Rapora göre kadınların 20’si evinde, 4’ü sokak ortasında, 3’ü iş yerinde, 1’i de arazide öldürüldü. 1’inin öldürüldüğü yer tespit edilemedi. Kasım ayında öldürülen kadınların yüzde 69’u evlerinde öldürüldü.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN