Bir ihtimal daha yok

Bir ihtimal daha yok

Ukrayna yenilgisiyle 2018 Dünya Kupası finalleri yolunda ağır bir yara alan A Milli Takımımız, bu akşam I Grubu'nun lideri Hırvatistan'ı ağırlayacak. Eskişehir'de oynanacak ve saat 21.45 maçta galibiyet dışındaki sonuçlar, İzlanda ve Finlandiya sınavları öncesi işimizi iyice zora sokacak. Cezası biten Burak forma giyebilecek.

A Milli Futbol Takımımız, 2018 Dünya Kupası elemelerinde bu akşam kritik bir sınav verecek... Ukrayna'ya 2-0 yenilerek zirve yarışında ağır yara alan ay-yıldızlılar, I Grubu'nun lideri Hırvatistan'ı konuk edecek. Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak mücadelede galibiyet dışındaki sonuçlar Rusya'nın ev sahipliği yapacağı finaller yolunda işimizi çok daha zor hale getirecek.

O nedenle millilerimiz daha önce 8 kez karşılaşıp, penaltılar dışında mağlup edemediği rakibi önüne mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Hırvatistan ile bugüne dek oynadığı 8 maçın (6 resmi, 2 özel) 3'ünü yitirip, 5'inden de beraberlikle ayrılan Türkiye, EURO 2008'de çeyrek finalde penaltı atışları sonucu rakibini eleyerek yarı finale yükselen taraf olmuştu. 2018 elemelerinde Hırvatistan'daki ilk randevudan 1-1'lik skorla 1 puan çıkaran Milli Takımımız, bu kez kazanması durumunda grupta 2 ve 3. sırada yer alan Ukrayna ile İzlanda'nın karşılaşacağı gecede yeniden umutlanma şansı yakalayacak.

Galibiyet halinde lider Hırvatistan ile farkı 2'ye indirecek milliler, İzlanda-Ukrayna mücadelesinin sonucuna göre 3. sıraya yükselebilecek. Türkiye, bu durumda İzlanda ve Finlandiya karşılaşmalarına finaller umuduyla çıkabilecek. Sıralamada önce genel averaja bakılacağı için atılacak goller de büyük önem taşıyacak.

BURAK VAR, RAKITIC YOK

Ukrayna'da sergilediği oyunla hayal kırıklığına neden olan ay-yıldızlı oyuncular, bu akşam kendilerini de affettirmeye çalışacak. Kritik mücadelede kart cezası sona eren Burak Yılmaz da forma giyebilecek. Hırvatistan'da ise Ivan Rakitic'in sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceği açıklandı. Kariyerini Barcelona'da sürdüren Rakitic'in Türkiye'ye karşı görev alamayacağı duyuruldu. Yıldız oyuncunun iki bacağında da problem olduğu belirtildi.

ÜMİTLER İLK SINAVINDA BELÇİKA ÖNÜNDE

Ümit Milli Futbol Takımımız, 2019 Avrupa Şampiyonası elemeleri 6'ncı Grup'taki ilk maçında bu akşam Belçika ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Louvain kentindeki Den Dreef Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.00'de başlayacak. Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Fabio Verissimo'nun yöneteceği karşılaşmanın yardımcı hakemleri ise aynı ülkeden Nuno Pereira ve Alvaro Mesquita...   

HIRVAT KAFİLESİ ESKİŞEHİR'DE

Milli Takımımızın rakibi Hırvatistan dün maçın oynanacağı Eskişehir'e ulaştı. Kafilede yer alan futbolcuların otobüse bindiği sırada 15 yaşındaki Beşiktaş taraftarı Onur Dikmen, transferde adı Siyah-Beyazlı kulüple anılan Domagoj Vida'ya Beşiktaş forması imzalattı. Geniş güvenlik önlemleri altında konaklayacağı otele geçen Hırvatistan, saat 20.00'de Yeni Eskişehir Stadı'nda yaptığı idmanla hazırlıklarını tamamladı.

MİLLİLER DEV MAÇA HAZIR

2018 Dünya Kupası elemelerinde Hırvatistan önünde bugün kritik bir sınav verecek A Milli Futbol takımımız, dün akşam yaptığı idmanla hazırlıklarını tamamladı. Ukrayna yenilgisinin üzüntüsü yüzlerine yansıyan ay-yıldızlı oyuncular, kondisyon ve taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdi. Teknik direktör Lucescu'nun öğrencilerine sık sık uyarılarda bulunması dikkat çekti. Milliler, çalışma sonrası kampa girdi.

UKRAYNA'DAKİ HATALARIN HEPSİ KASITLI

Ukrayna'nın kulübesinde 3 İspanyol'un yer aldığını belirten Lucescu, “Hakem de İspanyol'du. Maçta 5 kasıtlı hata yapıldı. Yoksa 1-0 kazanırdık” diye konuştu.

A Milli Takımımızın teknik patronu Mircea Lucescu, Hırvatistan mücadelesine yönelik basın toplantısında ağırlıklı olarak Ukrayna karşılaşmasından söz etti. “Benden mucize beklenmesin. Ukrayna, grubun en iyi takımı. Oyuncuları 6-7 yıldır birlikte oynuyor. Hakem hatalarını da herkes gördü” ifadelerini kullanan Rumen çalıştırıcı, “Yediğimiz iki golde de hakem hatası var. Penaltımız verilmedi. Bu seviyede hiç böyle hakem görmedim. Ukrayna yedek kulübesinde 3 İspanyol var ama maçın hakemi de İspanyol. Bence hatalar kasıtlı yapıldı. 5 hakem hatası vardı. Aksi taktirde 1-0 kazanırdık. Bu maçın araştırılması gerek. UEFA'dan ve Collina'dan özür bekledim ama henüz gelmedi” şeklinde konuştu.

İKİ ZOR GÜN GEÇİRDİM

İki zor gün geçirdiğini aktaran Lucescu, şöyle devam etti: “Futbolcuları hiçbir şey olmamış gibi motive etmek zordu. Artık maç saatini bekliyoruz. Hırvatistan'ın da puana ihtiyacı var. Kadromuz fiziksel açıdan daha hazır oyunculardan kurulu olacak.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN