Birgül Ulusoy: En iyi rollerim 40’ımdan sonra

Birgül Ulusoy: En iyi rollerim 40’ımdan sonra

Birgül Ulusoy, yeni sezonda tiyatro sahnesinde farklı karakterleri canlandıracak, bir TV dizisiyle ise izleyenleri güldürecek. Ulusoy “Oyunculuk için 15 yıl gerekiyor. Kariyerimin en iyi oyunlarını 40 yaşından sonra oynamaya başladım” diyor.

EREN TAŞAR

Tiyatro sahnesi, film ve dizilerde 26 yıldır rol alan Birgül Ulusoy, yeni sezonda da iddialı yapımlarla izleyici karşısına çıkıyor. Bu sezon Kılçık Kabare ekibiyle birlikte ‘Ayşegül Dört Mevsim’ oyununda rol alan Ulusoy, aynı zamanda da ekim ayında atv’de başlayacak olan ‘Aşk ve Mavi’ dizisinin kadrosunda. Bunların yanında bir de oyunculuk dersleri veren Ulusoy ile sanat yaşamını ve yeni çalışmalarını konuştuk.

Bu sezon ‘Ayşegül Dört Mevsim’ adlı oyunda rol alacaksınız. Nasıl bir oyun?

Kasımda ‘Kılçık Kabare’de Cenk Tunalı, Gülden Güney gibi deneyimli oyuncularlatiyatro sahnesinde olacağız. Komedi ağırlıklı skeçlerden oluşan keyifli bir oyun. Daha önceden Tiyatro Kılçık’ta oynanmış ve sevilmiş oyunları skeçler halinde yeni kadroyla sahneye taşıyacağız. Her skeçte farklı bir karaktere bürünüyorum. Skeçlerde daha önce kimsenin başına gelmemiş hikayeler anlatıyoruz.

Sinema, tiyatro, dizi oyunculuğunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tiyatronun benim için yeri farklı. Sinema, tiyatro ve dizide hepsinde oyunculuk yapıyorsunuz. Tiyatroda, oyun boyunca duygu kesintisiz akıyor. Dizide de aynı oyunculuğu kullanıyorsunuz ama ‘kestik’ denildikçe bölünüyor. Sinemada da bölünüyor ama orada biraz daha konformist bir alan var. Sinemada rolü ve sanatı daha fazla konuşuyorsunuz. Teknik farkı var sadece. Yoksa hepsi aynı oyunculuk.

Akademide oyunculuk dersleri de veriyorsunuz. Öğrencilerinize ilk öğüdünüz nedir?

Ders verdiğim akademide öğrencilerime oyunculuk işinin uzun vadeli bir iş olduğunu her fırsatta söylüyorum. Bu iş sabahtan akşama olacak bir şey değil. Bir öğrenci dört yıl konservatuarda okusa bile oyuncu aday adayı diye mezun oluyor. Onun oyuncu olabilmesi için en az 15 yıl bu işi yapması gerekiyor. Ben kariyerimin en iyi oyunlarını 40 yaşından sonra oynamaya başladım.

TIR’LA YOLCULUK HAYALİ

Oyuncu olmasanız ne olurdunuz?

Küçükken TIR şoförü olmak isterdim. Arkadaşlarımla otobanın kenarına oturup TIR’ları seyreder, onların nereye gittiğini hayal ederdik. Kafamızın içinde TIR’la gitmek istediğimiz yerlere yolculuk yapardık. Başka bir yere seyahat biraz ‘Küçük Prens’ vari bir işti. Çok mutlu olurduk. Ama şimdi düşünüyorum da oyuncu olmasam ne yapardım diye, kesin yine oyuncu olurdum.

16-09/20/20krr02birgul.jpg

YENİ DİZİDE SEYİRCİLERİ GÜLDÜRECEĞİM

Sizi tekrar ekranlarda görecek miyiz?

atv’de yeni başlayacak olan başrolünü Emrah’ın oynayacağı ‘Aşk ve Mavi’ dizisinde rol alacağım. Daha önce oynadığım rollerden biraz farklı olacak. Önceki rollerimde salt dram oynuyordum. Yeni diziyle seyircilerimizi biraz güldüreceğim. Senaryo beni çok iyi tanıyan senaristler tarafından yazıldığı için tam karakterime göre yazılmış bir rol diyebilirim. İlk defa bana göre yazılmış bir rolde oynayacağım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN