Birliğimizi asla bozamayacaklar

Birliğimizi asla bozamayacaklar

Bir millet tek yürek... FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılında 81 milyon, geleceğimize, demokrasimize kast eden ihanet girişimine karşı ilk günkü kararlılıkla omuz omuza durdu. Edirne’den Kars’a Türkiye yine meydanlara koştu, şehitler için dualar okundu. Siyasi partiler de TBMM’de ortak mesaj verdi: DARBEYE HAYIR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde ilk olarak Ankara’da 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti.  Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerle de bir süre sohbet etti. Erdoğan daha sonra Millet Camii’nde şehitler için gerçekleştirilen Hatm-i Şerif Merasimi’ne katıldı. 

19-07/16/mans.png

Ardından da özel gündemle toplanan TBMM’ye giderek buradaki oturumu izledi. Oturumda AK Partililer ile CHP’liler arasında gerginlik yaşandı. CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un konuşmasını AK Partililer Meclis sıralarına vurarak protesto etti.  HDP ve İyi Parti’nin Meclis konuşmaları da yayınlanmadı. Erdoğan’ın Ankara’daki törenlerde son durağı da Ankara Emniyet Müdürlüğü önündeydi. Ankara Emniyeti’nin yeni binasının açılış töreninde vatandaşlara seslenen Erdoğan daha sonra İstanbul’a hareket etti. Dün en büyük anma töreni de İstanbul’da Atatürk Havalimanı’ndaydı. “TUR” uçağıyla AHL’ye inen Erdoğan kendisini karşılayanlar ile tek tek tokalaşıp tören alanına geçti. Kalabalığa seslenen Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: 

YANLARINA KÂR KALMADI: ‘’Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kâr kalmadı, Allah’ın izniyle bundan sonra da kalmayacaktır. Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamayacaktır.’’ 

ÜZERİMİZDEN F-16’LAR GEÇİYORDU: “ O gece burası iki anı tespit etti. Bunlardan bir tanesi saat 23.15 civarı ve tankların arasından Bay Kemal gelip Bakırköy’e geçti. Bakırköy Belediyesi’nde kendi ifadesiyle ‘Gidebilecek bir otel bulamadığım için oraya gittim’ dedi. 01.15 ve biz de yine buraya indik. Burada millet vardı. Üzerimizden geçen F-16’lar ve helikopterler vardı. Ve onlar mermilerini yağdırıyordu. Biz bir şeye inanıyorduk korkmayın Allah bizimle beraberdir. Basın toplantıları yapıldı mesaj verildi her şey yerli yerine oturdu.” 

RUHLARINI İBLİSE SATANLAR VAR: “O karanlık gecedeki ezan ve selalar kalplerimizi nasıl bütünleştirdiyse bundan sonra da aynı inanç, heyecan, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ruhlarını iblise satanlar var. O müptezeller Türkiye’yi ele geçiremeyecekler. Her anımızda özellikle de 15 Temmuz’da şehitlerimizi, gazilerimizi, meydanları dolduran kahramanlarımızı hep kalbimizde yaşatacağız. 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi karanlığa gömmek istediler ama başaramadılar. Allah kurdukları tuzakları sahiplerinin başlarına geçirdi.” 

VAKFIMIZI KURUYORUZ: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın kuruluşu resmen tamamlanmıştır.’’ 

Erdoğan, Ankara Emniyeti önünde de vatandaşlara seslenerek şunları söyledi: 

SAKALIMIZI KESTİLER AMA: “Ankara’nın dört bir yanında polislerimiz darbecilere karşı aslanlar gibi mücadele etti. Özel harekâtçılarımız darbecilere kök söktürdü. 15 Temmuz gecesi darbecilerin hedef tahtasına koyduğu kurumlardan ilki emniyet teşkilatıydı. Ortaya çıkan her görüntü, her kayıt o gece yaşanan vahşetin boyutlarını tekrar hatırlatıyor.  Kendi meslektaşlarına karşı vurun, öldürün diyecek kadar kin bürümüştü. Acımasızca şehit ettikleri sivilleri yerde sürükleyecek bir de utanmadan fotoğraflarını çekecek kadar insanlıktan çıkmışlardı. Ankara Emniyetimiz de bu kinden nasibini aldı. Sakalımızı kestiler ama kesilen sakal çok daha gür bitti. Biz ise onların kollarını kestik. Kolay kolay bir daha ayağa kalkamayacaklar.” 

ŞEHİT VE GAZİLER SAYESİNDE AYAKTAYIZ:”Türk demokrasinin kazanımlarına sahip çıkan kurumlarımız olduğu müddetçe kimse bu millete diz çöktüremeyecektir. Toplam 251 vatandaşımızı şehit verdik. Sadece Ankara Emniyet Müdürlüğü çevresinde 10 kardeşimiz şehadete yürüdü. Türkiye dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerin sayesinde dimdik ayaktadır.” 

FETÖ’YÜ BÜYÜTEN HATALARI BİTİRMELİYİZ: “FETÖ 1970’lerden beri devletle millet arasındaki fay hatlarından topluma sirayet etmiştir. FETÖ’yü besleyen ve büyüten hataların tamamen ortadan kaldırılması şarttır. Adalet, liyakat hukuk ve demokrasi sütunları üzerinde yükselen yapıyı çökertebilecek hiçbir sinsi güç yoktur. Biz de devlet millet arasındaki bağları yeniden tahkim ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kendini dışlanmış hissetmeyeceği, kuşatıcı bir sistemi ülkemize kazandırmanın gayretindeyiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bu yönde atılmış en büyük adımdır.” 

HEDEF ORTAK ÜRETİM YAPMAK:”S-400’lerimizi almaya başladık. Alamazlar dediler, onları bir yerlere yerleştiremez dediler. Almanız doğru olmaz dediler. Bugün itibariyle 8. uçak da geldi. Nisan 2020’de son noktayı koyuyoruz. Hava savunma sistemlerinde dünyada sayılı ülkelerden biri haline geliyoruz. Hedef ortak üretimi Rusya ile beraber yapmak.” 

Erdoğan dün İstanbul’da AHL’deki konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Hafıza 15 Temmuz Müzesi’nin açılışını da gerçekleştirdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN